enflasyonemeklilikötvdövizakpartichpmhp
DOLAR
34,6544
EURO
36,3452
ALTIN
2.933,99
BIST
9.636,12
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
12°C
İstanbul
12°C
Hafif Yağmurlu
Çarşamba Az Bulutlu
13°C
Perşembe Parçalı Bulutlu
14°C
Cuma Parçalı Bulutlu
16°C
Cumartesi Az Bulutlu
14°C

Bakan Kirişci’den ekmek zammı ve kuraklık açıklaması

Kabine toplantısı ardından açıklamalarda bulunan Bakan Kirişçi, kuraklıktan dolayı çiftçilerin kışlık ekimleri yapamadıklarına dair çıkan …

Bakan Kirişci’den ekmek zammı ve kuraklık açıklaması
08.11.2022
87
A+
A-

Kabine toplantısı ardından açıklamalarda bulunan Bakan Kirişçi, kuraklıktan dolayı çiftçilerin kışlık ekimleri yapamadıklarına dair çıkan haberlerle ilgili açıklamada bulundu.

EKİNLER YAPILDI

Su rezervlerimiz konusunda bir sıkıntının olmadığını belirten Bakan Kirişçi, “Çiftçimizin ekim işlemleri bitti. Toprağın hazırlanması konusunda bir sorun yok. Ekinler ekildi. Tarım sigortası kapsamında kuraklık riskiyle ilgili TARSİM poliçe üretiyor. Vatandaşlarımızın bu poliçelere ilgi göstermelerini tavsiye ediyoruz.  Türkiye’nin sigorta ortalaması yüzde 21.4 yani TARSİM, çok düşük. ÇKS’ye kayıtlı çiftçilerin 5’de 1’i ancak sigortaya kayıtlı. 16 yıllık bir mazisi var. Daha fazla olmasını arzu ederdik.” dedi.

“FİYATLARI SÜBVANSE EDİYORUZ”

Son günlerde kamuoyunda yer alan ekmek fiyatlarına zam iddialarıyla ilgili de açıklamalarda bulunan Kirişçi, “Biz zaten buğdayla ilgili biliyorsunuz 7 bin 450 liradan buğdayı üreticiden aldık. Şimdi onlara 4 bin 500 liradan veriyoruz. Yani 2 bin 950 lira biz ekmek yapan fırıncının kullanacağı unu TMO olarak sübvanse ediyoruz. 2 bin 950 lira ton başına. Dolayısıyla bizim üreticilere ödediğimiz paranın 2 bin 950 lira altında bir fiyatla bunu un sanayicisine verip “sen de un yap bundan bunu da fırınlara ver” dediğimizde biz görevimizi bakanlık olarak yapmış oluyoruz.” açıklamasında bulundu. 

“CUMHURBAŞKANIMIZ ÜCRETSİZ VERMEK İSTİYOR”

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın girişimleriyle yeniden işlemeye Tahıl koridoruyla ilgili olarak konuşan Kirişçi “Bu konuda bizim atıl bir kapasitemiz var. mesela un sanayinde, makarna, irmik ve bulgur sanayinde… şimdi biz kendi atıl kapasitemizi Rusya’dan alacağımız o bedelsiz buğdayı kendi fabrikalarımızda işledikten sonra, en az gelişmiş ülkelere bunları, Cumhurbaşkanımızın arzusu bedava aldığımız buğdayı, bulgur olarak un olarak bedava vermek.” dedi. 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.