enflasyonemeklilikötvdövizakpartichpmhp
DOLAR
34,2313
EURO
37,7787
ALTIN
2.931,41
BIST
8.898,23
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Parçalı Bulutlu
30°C
İstanbul
30°C
Parçalı Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
27°C
Pazar Hafif Yağmurlu
24°C
Pazartesi Açık
25°C
Salı Az Bulutlu
25°C

Aynı kişideki farklı göz renkleri hastalık mı? Uzman isim cevapladı

Çok nadir görülse de bazı insanlar da Van kedileri gibi farklı göz renklerine sahip olabiliyor. Bazı kişilerde bir göz farklı diğeri farklı renge …

Aynı kişideki farklı göz renkleri hastalık mı? Uzman isim cevapladı
15.06.2022
217
A+
A-

Çok nadir görülse de bazı insanlar da Van kedileri gibi farklı göz renklerine sahip olabiliyor. Bazı kişilerde bir göz farklı diğeri farklı renge sahip olurken, kimilerinde ise aynı göz iki farklı renk taşıyabiliyor.

Halk arasında bu durum hastalık olarak değerlendirilse de uzmanlar nadir görülen bu durumu hastalık olarak kabul etmiyor.

Sivas Medicana Hastanesi Göz Hastalıkları Operatör Doktoru Seda Çelik, tıp literatüründe ’Heterokromi’ olarak bilinen gözlerdeki renk farklılığını hastalık olarak görmediklerini belirtip, “Heterokromiyi bir hastalık olarak görmüyoruz. Çok nadir gördüğünüz çoğunlukla hiçbir hastalığın belirtisi olmayan, hastaya hiçbir zararı olmayan bir şeydir. Genellikle doğuştan ortaya çıkıyor. Estetik olarak görüntü farklılığı sağlıyor. Renk farklılığı anlamına geliyor. Gözümüze rengini veren pigmentlerdir. Pigmentlerde farklılık olduğunu gösteriyor. Çok nadiren de olsa hastalıklara eşlik edebiliyor. Bunlar bazen doğuştan olan sendrom hastalıklar. En sık gördüğümüz Horner sendromu oluyor. Ancak biz heterokromi gördüğümüzde hemen hastayı yönlendirmiyoruz genellikle eşlik eden problemler varsa bunu destekleyici gibi oluyor. Bazı edimsel hastalıklara da eşlik edebiliyor. Bunlar daha çok üveitler, glokom da kullandığımız prostaglandin analogları ve fux üveiti hastalıkları özellikleri en sık gördüklerimizden” şeklinde konuştu.

KAYNAK: İHA
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.