enflasyonemeklilikötvdövizakpartichpmhp
DOLAR
32,5005
EURO
34,9292
ALTIN
2.432,98
BIST
9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
20°C
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Cuma Az Bulutlu
18°C
Cumartesi Az Bulutlu
16°C
Pazar Hafif Yağmurlu
16°C
Pazartesi Az Bulutlu
18°C

Apple’ın, çalışanlarını kaptırmaya hiç niyeti yok: 180 bin dolarlık bonus…

Apple Inc., Meta Platforms Inc. gibi teknoloji endüstrisindeki rakiplerine çalışanlarını kaptırmamak için kesenin ağzını açtı. Bazı mühendislere …

Apple’ın, çalışanlarını kaptırmaya hiç niyeti yok: 180 bin dolarlık bonus…
29.12.2021
135
A+
A-

Apple Inc., Meta Platforms Inc. gibi teknoloji endüstrisindeki rakiplerine çalışanlarını kaptırmamak için kesenin ağzını açtı. Bazı mühendislere olağandışı ve önemli hisse senedi ikramiyeleri verdi.

Bloomberg’in haberine göre iki teknoloji devi arasındaki savaş şimdi de çalışanlar üzerinden ilerliyor. Apple, elindeki yetenekleri WhatsApp, Instagram ve Facebook’u çatısı altında bulunduran Meta’ya kaptırmamak için âdeta savaş veriyor.

Meta, son birkaç ayda Apple’dan yaklaşık 100 mühendis aldı, ancak Apple da pek boş durmadı ve kritik noktalardaki Meta çalışanlarını bünyesine aldı. İki şirket arasındaki rekabet hâlâ da devam ediyor.

Her ikisi de önümüzdeki iki yıl içinde büyük donanım sürümleri planlayarak, artırılmış ve sanal gerçeklik kulaklıkları ve akıllı saatlerde endüstrinin en zorlu rakipleri haline gelmeyi hedefliyor. Dolayısıyla çalışmalarına odaklanırken de ekiplerini genişletmek öncelikleri.

180 BİN DOLARLIK HİSSE SENETLERİ SUNDU

Apple da bu yüzden daha fazla çalışanını başta Meta olmak üzere rakiplerine kaptırmamak için yeni bir bonus programı uygulamaya başladı. Geçen hafta şirket; silikon tasarımı, donanım ve belirli yazılım ve operasyon gruplarındaki bazı mühendisleri bonuslar konusunda bilgilendirdi.

Bloomberg’e konuşan bir kaynak, sürpriz olarak gelen bonusların, yaklaşık 50.000 dolar ile 180.000 dolar arasında değiştiğini aktardı ve mühendislerin çoğunun yaklaşık 80.000 dolar, 100.000 dolar veya 120.000 dolarlık hisse aldığını söyledi. Avantaj, yöneticiler tarafından yüksek performans gösterenler için bir ödül olarak sunuldu.

Apple bazen çalışanlarına ek nakit ikramiyeler veriyor, ancak en son hisse senedi hibelerinin boyutu sıra dışı. İlgili bölümlerdeki mühendislerin yaklaşık yüzde 10 ila yüzde 20’sine verildi. Ancak bonus programı, hisse almayan ve seçim sürecinin keyfi olduğuna inanan bazı mühendisleri de rahatsız etti.

Şirketin, araba, VR ve AR kulaklıkları ve iPhone’un gelecekteki sürümleri dahil olmak üzere birçok yeni nesil cihaz üzerinde çalıştığı için mühendislik becerilerini sürdürmesi gerekiyor.

OFİSE DÖNME KARARI, ÇALIŞANLARI ŞİRKETTEN UZAKLAŞTIRDI

Bu arada Meta da Apple’ın artırılmış gerçeklik, yapay zekâ, yazılım ve donanım mühendisliği bölümlerinden mühendislik yeteneklerini yakalama çabalarını hızlandırdı. Sosyal medya devi, donanım ve metaverse’e yeniden odaklanmak için önemli maaş artışları yaptı. Apple’ın sürücüsüz otomobil ekibi de dahil olmak üzere diğer alanlarda da yetenek kaybı yaşandı. Şirketin, araba, VR ve AR kulaklıkları ve iPhone’un gelecekteki sürümleri dahil olmak üzere birçok yeni nesil cihaz üzerinde çalıştığı için mühendislik becerilerini sürdürmesi gerekiyor.

Aynı zamanda, Apple’ın ofise dönme kararı da bazı çalışanları şirketten uzaklaştırdı ve mühendislik kusurlarına yol açtı. Şirket, personelin ofise geri dönmesi için son tarihini ertelese de, yüz yüze çalışma konusunda diğer teknoloji şirketlerine göre daha sert bir çizgiye sahip. Bu da çalışanları yeni arayışlara itiyor.

Meta ve diğer şirketler ofise dönüş politikalarında daha gevşek olmayı amaçlıyor.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.