enflasyonemeklilikötvdövizakpartichpmhp
DOLAR
34,1731
EURO
38,1831
ALTIN
2.911,36
BIST
9.777,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
28°C
İstanbul
28°C
Az Bulutlu
Cumartesi Parçalı Bulutlu
27°C
Pazar Hafif Yağmurlu
16°C
Pazartesi Çok Bulutlu
19°C
Salı Az Bulutlu
22°C
SON DAKİKA
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Anadolu’da sebze fiyatları İstanbul’un yarı fiyatına

Son dönemde aşırı fiyat yükselişiyle gündemden düşmüyor. Havaların ısınmasıyla beraber fiyatların düşmesi bekleniyordu ancak özellikle …

Anadolu’da sebze fiyatları İstanbul’un yarı fiyatına
29.04.2022
133
A+
A-

Son dönemde aşırı fiyat yükselişiyle gündemden düşmüyor. Havaların ısınmasıyla beraber fiyatların düşmesi bekleniyordu ancak özellikle büyükşehirlerde fiyat etiketlerinde beklenen olmadı. Anadolu şehirleri ile büyükşehirlerde satılan sebze-mevye fiyatları arasında 2 katı fark var.

Hükümet, fiyatları sebepsiz olarak artıranlara karşı sürekli denetimler yapsa da özellikle İstanbul ve Ankara gibi büyükşehirlerdeki fahiş fiyatlamalar devam ediyor.

İSTANBUL’DA İKİ KATI FİYATA SATIYORLAR

Gazeteci Fatih Selek, Afyonkarahisar’da kurulan bir pazara gitti ve sebzelerin etiket fiyatlarını Twitter hesabından paylaştı.

Pazarda; salatalık 6 lira, domates 9 lira, taze soğan 1 lira, patlıcan 6 lira, kıvırcık ise 5 lira. İstanbul’da ise domates 15 lira, kıvırcık 10 lira ve salatalık ortalama 13 TL’den satılıyor.

Fiyat etiketlerindeki durum gösteriyor ki; ürünlerin fiyatı tarladan rafa gelene kadar komisyoncular tarafından yükseltiliyor. 

Rekabet Kurumu’nun geçtiğimiz günlerde yayınladığı raporda da ortaya çıktığı gibi meyve-sebze üretiminde tüm çileyi çiftçi çekerken tüccar, komisyoncu, sevkiyatçı ve marketler ise kârını alıyor.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.