enflasyonemeklilikötvdövizakpartichpmhp
DOLAR
34,5828
EURO
36,3240
ALTIN
2.920,40
BIST
9.659,96
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
11°C
İstanbul
11°C
Az Bulutlu
Salı Çok Bulutlu
11°C
Çarşamba Çok Bulutlu
12°C
Perşembe Parçalı Bulutlu
14°C
Cuma Az Bulutlu
15°C

Altun: Türkiye’nin taşıdığı değer önemli

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, 21. Yüzyılda NATO, Sınamalar, Ortaklıklar ve Genişleme Paneli’nin açılış konuşmasında, Türkiye …

Altun: Türkiye’nin taşıdığı değer önemli
07.06.2022
132
A+
A-

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, 21. Yüzyılda NATO, Sınamalar, Ortaklıklar ve Genişleme Paneli’nin açılış konuşmasında, Türkiye’nin bir NATO müttefiki olarak taşıdığı değerin, ne kadar önemli olduğunun bir kez daha gözler önüne serildiği bir dönemden geçildiğini söyledi.

ANKARA (İGFA) – İletişim Başkanı Fahrettin Altun, 21. Yüzyılda NATO, Sınamalar, Ortaklıklar ve Genişleme Paneli’nde konuştu.

İletişim Başkanı Fahrettin Altun, “Terörle mücadele konusunda net bir pozisyon almamış ülkelerin ittifaka kabulü, NATO’nun geleceği için de bir tehdittir” dedi.

Türkiye’nin, bölgesi açısından olduğu kadar Avrupa ve NATO üyesi ülkeler açısından da oldukça kritik bir dönemden geçtiğine işaret eden İletişim Başkanı Altun, Rusya’nın Ukrayna’ya saldırısıyla başlayan süreçte ittifakın kendisini çok hızlı bir şekilde jeopolitik bir çatışmanın içinde bulabileceğini açıkça gösterdiğini belirterek, “Bu durum da Avrupa ülkeleri arasında ciddi bir tartışmayı beraberinde getirdi. Aynı zamanda NATO bünyesinde de yeni güvenlik endişelerini beraberinde getirdi. Günümüz güvenlik endişeleri, elbette ki salt başka devletlerden gelen jeopolitik tehditlerden de ibaret değil, ulusal ve uluslararası terörizm, salgın, düzensiz göç, siber güvenlik, iklim değişikliği, enerji arz güvenliği, devletlerin ekonomik ve siyasi istikrarı gibi bazı küresel sorunlar da bu tehditlere eşlik ediyor. Bu durum, uluslararası güvenlik ortamını da hiç kuşkusuz daha karmaşık bir hale getiriyor” diye konuştu.

İletişim Başkanı Altun, 25 Kasım 2020’de üye ülkelerin katılımıyla hazırlanan “NATO 2030: Yeni Bir Çağ İçin Birliktelik” başlıklı rapora dikkati çekerek bu raporda, NATO’nun 2030 hedefleri arasında en dikkat çekenin, “müttefiklerin birliğinin, dayanışmasının ve uyumunun güçlendirilmesi hedefi” olduğunu kaydetti.

“TÜRKİYE, NATO’NUN VAZGEÇİLMEZ BİR MÜTTEFİKİDİR”

Söz konusu hedefin, Türkiye’nin de içtenlikle arzu ettiği ve her platformda ısrarla üzerinde durduğu bir husus olduğunu vurgulayan İletişim Başkanı Altun, NATO, ortak düşmanları belirlemeye odaklanmakla birlikte, her bir ülkeye yönelen güvenlik tehditlerine de aynı hassasiyeti göstermek durumunda olduğunu belirterek, “İttifak bünyesinde ‘güvenliğin bölünmezliğinin’ önemi net bir şekilde idrak edilmek zorundadır. Bu doğrultuda, mutlak suretle teröre karşı ortak bir mücadele yürütülmelidir” dedi.

Türkiye’nin NATO’nun en büyük ikinci ordusuna sahip olan ülkesi olduğunun altını çizen İletişim Başkanı Altun, “Türkiye, hiç kuşkusuz NATO’nun vazgeçilmez bir müttefikidir. Bu, dün olduğu gibi bugün için de böyledir. Malumlarınız olduğu üzere, bugün dünyanın muhtelif yerlerinde NATO’nun barış misyonlarını desteklemeyi sürdürüyoruz. İttifakın istikrarlaştırıcı rolüne ve güvenliğine önemli katkılar sunuyoruz. Türkiye, sahip olduğu imkân ve kabiliyetlerle NATO görevlerinin etkisini yalnızca askeri anlamda değil, ev sahibi ülkeler nezdindeki yumuşak gücü itibarıyla da artırıyor” diye konuştu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.