enflasyonemeklilikötvdövizakpartichpmhp
DOLAR
34,5793
EURO
36,3544
ALTIN
2.917,10
BIST
9.659,96
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
11°C
İstanbul
11°C
Az Bulutlu
Salı Çok Bulutlu
11°C
Çarşamba Çok Bulutlu
12°C
Perşembe Parçalı Bulutlu
14°C
Cuma Az Bulutlu
15°C

Alternatif Bank, SWAP Anlaşmalı Reeskont Kredileriyle dış ticaretin finansmanında yeni bir döneme öncülük ediyor

“Danışman Bankacılık” yaklaşımı ve dış ticaret alanında geliştirdiği yenilikçi finansman çözümleriyle fark yaratan Alternatif Bank, Merkez Bankası’nın yürürlüğe koyduğu SWAP Anlaşmaları Kaynaklı Reeskont Kredisi ürününü ülkemizde kullanıma sunan öncü bankalardan biri oldu.

Alternatif Bank, SWAP Anlaşmalı Reeskont Kredileriyle dış ticaretin finansmanında yeni bir döneme öncülük ediyor
06.03.2023
69
A+
A-

“Danışman Bankacılık” yaklaşımı ve dış ticaret alanında geliştirdiği yenilikçi finansman çözümleriyle fark yaratan Alternatif Bank, Merkez Bankası’nın yürürlüğe koyduğu SWAP Anlaşmaları Kaynaklı Reeskont Kredisi ürününü ülkemizde kullanıma sunan öncü bankalardan biri oldu.

SWAP Anlaşmaları Kaynaklı Reeskont Kredileri, Türkiye’de yerleşik işletmelerin, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın SWAP anlaşması imzaladığı KatarÇin, Güney Kore, ve Birleşik Arap Emirlikleri’nden gerçekleştirecekleri ticari mal alımlarını ilgili ülkenin yerel para birimiyle yapabilmesini sağlıyor. Alternatif Bank’ın yerel para cinsinden sunduğu reeskont kredisi maliyet avantajlı bir finansman çözümü sağlarken, işleyiş, kriterler ve taahhütler açısından sade yapısıyla da dış ticaret yapan firmalara kolaylık yaratıyor.

Alternatif Bank aracılığında sağlanacak Reeskont Kredilerinin geri ödemesi ilgili ülkenin para birimi üzerinden gerçekleştiriliyor. Kredi vadesi Çin ve Birleşik Arap Emirlikleri için 365 gün, Katar ve Güney Kore için ise 180 gün olarak belirlenmiş durumda.

TCMB, ülkeler arası ticaretin yerel para cinsinden yapılmasını teşvik için çalışmalarını sürdürürken, SWAP Anlaşmaları Kaynaklı Reeskont Kredilerinin, özellikle ülkemizin yurt dışı mal alımında en yüksek hacme sahip Çin ile yapılan ticarette, firmalar için farklı ve avantajlı bir enstrüman olması hedefleniyor. 

SWAP Anlaşmaları Kaynaklı Reeskont Kredileri kapsamında ilk işlemi başarıyla gerçekleştiren Alternatif Bank’ın ürüne yönelik görüşlerini aktaran Genel Müdür Kaan Gür, “Dış ticaret Alternatif Bank olarak en güçlü kaslarımızdan biri ve bu alanda müşterilerimizi ‘Danışman Bankacılık’ vizyonumuzla finans ve finans dışı konularda en üst seviyede desteklemeye devam ediyoruz.

Günümüz ekonomi dinamiklerinde yabancı para fonlama maliyetlerinin geldiği nokta, dış ticaret yapan firmaların farklı para cinsinden daha avantajlı fon ihtiyacını ortaya çıkarmış durumda. Müşterilerimiz de son dönemde bu doğrultuda ihtiyaçlarını sıklıkla dile getirmeye başladılar. Biz de bu noktada TCMB’nin yürürlüğe koyduğu SWAP Anlaşmaları Kaynaklı Reeskont Kredisi ürünümüz üzerinde çalıştık ve çok kısa süre içinde kullanıma sunan öncü bankalar arasında yerimizi aldık.

Bu ürünümüzle müşterilerimize, ilgili ülkenin para birimi üzerinden daha avantajlı bir maliyetle finansman yaratırken, oluşacak parite riskini de Hazine üzerinden hedge edebiliyoruz. Üstelik taahhüt ve kriterleri daha yalın olan bu krediyle müşterimizin ilgili ülke para birimiyle düzenlenen mal alım fatura aslını ibraz etmesi ve ödeme emrini vermesi yeterli oluyor.

İlk etapta Merkez Bankası’nın SWAP anlaşmasının bulunduğu Katar, Çin, Güney Kore, ve Birleşik Arap Emirlikleri ile hayata geçen uygulamanın, bu ülkelerden yerel para birimiyle ticari mal almayı tercih eden firmalarımız için büyük kolaylık ve avantaj yaratacağına inanıyoruz. Dış ticaretin finansmanında yenilikçi ve öncü çözümlerimizle her zaman firmalarımıza değer yaratmaya devam edeceğiz.” dedi.

 

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

ETİKETLER: , , , ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.