enflasyonemeklilikötvdövizakpartichpmhp
DOLAR
34,5707
EURO
36,3454
ALTIN
2.914,55
BIST
9.659,96
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
11°C
İstanbul
11°C
Az Bulutlu
Salı Çok Bulutlu
11°C
Çarşamba Çok Bulutlu
12°C
Perşembe Parçalı Bulutlu
14°C
Cuma Az Bulutlu
15°C

Almanya’da kış öncesi doğal gaz endişesi: Kısmazsak risk büyük

Almanya, 2024 yazına kadar Rusya’dan satın aldığı doğal gazdan kurtulmak istiyor. Moskova’yı enerji ihracatını silah olarak kullanmakla suçlayan …

Almanya’da kış öncesi doğal gaz endişesi: Kısmazsak risk büyük
14.08.2022
141
A+
A-

Almanya, 2024 yazına kadar Rusya’dan satın aldığı doğal gazdan kurtulmak istiyor. Moskova’yı enerji ihracatını silah olarak kullanmakla suçlayan Berlin yönetimi, Gazprom’un teknik sorunları gerekçe göstererek haziran ortasında Kuzey Akım 1 boru hattındaki arzı kısmasının enerji krizini tetikleyeceğinden endişe duyuyor.

YÜZDE 20’LİK KESİNTİ GÜNDEMDE

Avrupa’nın en büyük ekonomisi olan Almanya’da bu kış gaz kıtlığı yaşanmaması için gaz kullanımının yüzde 20 oranında azaltılması gündemde.

Federal Ağ Ajansı (BNA) Başkanı Klaus Müller, ülkesinin kış mevsiminde enerjide felce uğraması halinde, gaz arzını karneyle paylaştırmaktan sorumlu olacak.

Müller, “Hedefimize (yüzde 20 gaz tasarrufu) ulaşamazsak, o zaman yeterli gaza sahip olamama konusunda ciddi bir risk var demektir” dedi.

Financial Times’a konuşan Müller, Rusya’dan gelen eksik hacimleri telafi etmek için diğer kaynaklardan yaklaşık 10 gigawatt ekstra gaz tedarikine ihtiyaç duyacaklarını söyledi.

“ÜRETİMİN BİR KISMI ALMANYA’DAN UZAKLAŞABİLİR”

Almanya’nın diğer Avrupa ülkelerinden gaz ithalatına da bel bağlamak zorunda kalacağını anlatan Müller, Rusya’ya bağımlılığı sona erdirmenin uzun vadeli maliyetinin, işletmeler için “çok yüksek gaz fiyatı” şeklinde sonuçlanabileceğini kaydetti.

Aynı yetkili, “Gaz çok pahalı hale geldiği için üretimin bir kısmı Almanya’dan uzaklaşabilir” diye ekledi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.