enflasyonemeklilikötvdövizakpartichpmhp
DOLAR
34,5592
EURO
36,2228
ALTIN
2.997,32
BIST
9.421,25
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Yağmurlu
19°C
İstanbul
19°C
Yağmurlu
Cumartesi Az Bulutlu
9°C
Pazar Az Bulutlu
10°C
Pazartesi Hafif Yağmurlu
9°C
Salı Parçalı Bulutlu
11°C

Akkuyu NGS yetkilisi: Türk sanayisinin yetenekleri ile yol haritası geliştirildi

İstanbul’da düzenlenen 4. Nükleer Santraller Fuarı ve 8. Nükleer Santraller Zirvesi’nde Rusya ve Türkiye işbirliği ile yürütülen Akkuyu NGS …

Akkuyu NGS yetkilisi: Türk sanayisinin yetenekleri ile yol haritası geliştirildi
09.06.2022
140
A+
A-

İstanbul’da düzenlenen 4. Nükleer Santraller Fuarı ve 8. Nükleer Santraller Zirvesi’nde Rusya ve Türkiye işbirliği ile yürütülen Akkuyu NGS inşaat projesinin Yerelleştirme Sorumlusu Azat Odekov, Türk tedarikçilerin katılımına yönelik faaliyetlerden bahsetti.

Rosatom’un ana sponsorluğunu üstlendiği ve Sputnik’in medya partneri olduğu fuarda konuşan Odekov, 2010 yılında imzalanan anlaşmayı hatırlatarak, Türkiye’de üretilen malzeme ve ekipmanların Akkuyu NGS inşaatında yaygın olarak kullanılması üzerine mutabık kalındığına da dikkat çekti.

‘Türk ürünlerini benzer projelerde de kullanarak deneyim kazanmaya yönelmek gibi yerelleştime hedeflerimiz mevcut’

Yerelleştirme hedeflerinden de bahseden Odekov, “Akkuyu Nükleer Anonim Şirketi ile ilgili taraflar arasında etkin etkileşim sisteminin kurulması ve geliştirilmesi; Türk ürünlerinin kullanımı, benzer projelerde daha fazla kullanılmak üzere deneyim kazanmaya yönelmek gibi yerelleştime hedeflerimiz mevcut” ifadelerini kullandı.

‘Türk sanayisinin potansiyel yetenekleri göz önünde bulundurularak yerelleşme yol haritası geliştirildi’

Yerelleştirme Çalışma Grubu’nun, malzeme ve ekipman tedariklerinin yerelleştirilmesi ile ilgili konularda düzenli olarak açıklayıcı toplantılar ve müzakereler düzenlediğine dikkat çeken Odekov, “Örneğin Çalışma Grubu, kurulduğu 2020 yılından bu yana şu sonuçları elde etti; Türk sanayisinin potansiyel yetenekleri göz önünde bulundurularak yerelleşme yol haritası geliştirildi, Türk Standartları Enstitüsü, Temel Bilim Malzeme Organizasyonu (BMSO) olarak tanındı, yerelleştirilmiş ürünler kataloğu hazırlandı ve İstanbul Yerelleştirme Ofisi kuruldu” dedi.

‘Türk tedarikçiler ve üreticiler için yetkinliğin geliştirilmesi hedefleniyor’

Yerelleştirme ofisinin endüstride yeni bir yönün geliştirilmesine ve Türk tedarikçiler ile üreticilerin benzer projelerdeki tedariklere katılma fırsatı sunduğunu söyleyen Odekov, “Türk endüstrisi için yeni beklentiler oluşuyor, altyapı ve sanayinin geliştirilmesi sağlanıyor, Türk tedarikçiler ve üreticiler için yetkinliğin geliştirilmesi de hedeflenmiş oluyor” dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.