<>.theiaStickySidebar:after {content: ""; display: table; clear: both;}
enflasyonemeklilikötvdövizakpartichpmhp
DOLAR
37,9249
EURO
40,9978
ALTIN
3.797,53
BIST
9.576,92
DOLAR
37,9249
EURO
40,9978
ALTIN
3.797,53
BIST
9.576,92
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
16°C
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Perşembe Hafif Yağmurlu
16°C
Cuma Az Bulutlu
15°C
Cumartesi Çok Bulutlu
14°C
Pazar Yağmurlu
11°C

Adana Ceyhan’daki balık ölümlerine inceleme… Numuneler alındı, tesislere idari yaptırım yolda

Adana Ceyhan Nehri’nde kirlilik ve balık ölümleri ihbarı üzerine harekete geçen Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ekipleri, 2 Mobil Su ve Atıksu Analiz Laboratuvarı ile birlikte nehrin doğduğu Kahramanmaraş’ın Elbistan ilçesinden, denize döküldüğü İskenderun Körfezi’ne kadar devam eden yatakta geniş çaplı inceleme başlattı.

Adana Ceyhan’daki balık ölümlerine inceleme… Numuneler alındı, tesislere idari yaptırım yolda
12.03.2025
2
A+
A-

ANKARA (İGFA) – Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ekipleri 5 Mart’ta Ceyhan Nehri’ndeki kirliliğin kaynağını tespit etmek için yetkili çevre laboratuvarından 6 ekip ve 2 Mobil Su ve Atıksu Analiz Laboratuvarı ile saha incelemesi başlattı. Denetimler Ceyhan Havzası’nın yanı sıra Seyhan Havzası’nı da kapsayacak şekilde genişletildi.

Organize Sanayi Bölgesi’ndeki tesisler, belediyelerin atık su arıtma tesisleri, kirlilik yükünün belirlenmesi ve sıcak noktaların tespiti için nehir yatağında incelemeler başlatıldı.

Ceyhan Nehri’nin doğduğu Kahramanmaraş’ın Elbistan ilçesinden başlayarak İskenderun Körfezi’ne döküldüğü yere kadar 21 farklı noktadan yüzeysel su numunesi alındı.

SANAYİ VE BELEDİYE TESİSLERİNDE İNCELEME

Atık sularını Ceyhan Havzası’na deşarj eden organize sanayi bölgeleri, belediye atık su arıtma tesisleri ve sanayi tesisleri olmak üzere 40 tesisin çıkışından atık su numuneleri alındı.

Atık su numunelerinin analiz sonuçlarına göre çevre mevzuatında verilen sınır değerlerin üzerinde atık su deşarjı tespit edilirse kirliliğe neden olan işletmeler için Çevre Kanunu’nda belirtilen cezalar uygulanacak.

Bakanlık ekiplerinin Adana’daki geri dönüşüm tesislerinde çevre denetimleri sürüyor.

ETİKETLER: , ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.