enflasyonemeklilikötvdövizakpartichpmhp
DOLAR
34,1623
EURO
38,1653
ALTIN
2.914,46
BIST
9.777,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Parçalı Bulutlu
27°C
İstanbul
27°C
Parçalı Bulutlu
Pazar Çok Bulutlu
18°C
Pazartesi Çok Bulutlu
18°C
Salı Az Bulutlu
22°C
Çarşamba Parçalı Bulutlu
24°C
SON DAKİKA
TÜMÜNÜ GÖSTER →

BDDK, Yeni Taşıt Kredisi Limitleri Güncellemesini Açıkladı

Türkiye’deki otomotiv sektöründe uzun süredir beklenen güncelleme sonunda BDDK tarafından açıklandı. Otomobil fiyatlarının ekstrem seviyelerde …

BDDK, Yeni Taşıt Kredisi Limitleri Güncellemesini Açıkladı
21.02.2022
168
A+
A-

Türkiye’deki otomotiv sektöründe uzun süredir beklenen güncelleme sonunda BDDK tarafından açıklandı. Otomobil fiyatlarının ekstrem seviyelerde yüksek olması sebebiyle taşıt kredileri destekleri yeterli olmuyordu. Yakın zamanda otomotiv sektörünün önde gelen isimleri ile Maliye Bakanı Nebati bu konu için masaya oturdu.

Görüşmenin sonucunda taşıt kredilerinde beklenen limit değişikliği güncellemesi konusunda karar yayınlandı. BDDK tarafından alınan ve yeni yayınlanan karara göre taşıt kredilerine gelen güncellemelerin detaylarını aşağıda sizlerle paylaştık.

Taşıt kredilerinde yapılan limit güncellemeleri şöyle:

  • 400.000 TL’ye kadar fiyat etiketine sahip olan otomobillerde %70 kredi kullanımı ve 48 ay vade,
  • 800.000 TL’ye kadar fiyat etiketine sahip olan otomobillerde %50 kredi kullanımı ve 36 ay vade,
  • 1,2 Milyon TL’ye kadar fiyat etiketine sahip olan otomobillerde ise %30 kredi kullanımı ve 24 ay vade,
  • 2 Milyon TL’ye kadar fiyat etiketine sahip olan otomobillerde ise %10 kredi kullanımı ve 12 ay vade desteği bankalarca sağlanacak.

Bu hesaplamalara göre örnek olarak 200 Bin TL değerinde bir otomobil için 140 Bin TL taşıt kredisi çekebileceksiniz ve 48 aya kadar vadelendirebileceksiniz. 800.000 TL’lik bir otomobil için 400.000 TL kredi, 1,2 milyon TL’lik bir otomobil için 360.000 TL kredi ve 2 milyon TL’lik bir otomobil için 200.000 TL kredi çekebileceksiniz.

Bu düzenleme ile birlikte son dönemde büyük bir düşüş yaşayan otomobil sektörünün yeniden hareketlenmesi bekleniyor. Ancak araç fiyatlarının yüksekliği de göz önüne alındığında, düzenlemenin beklenen etkiyi yaratıp yaratmayacağı merak konusu. Yeni taşıt kredileri düzenlemesi hakkında ne düşünüyorsunuz? Düşüncelerinizi yorumlarda bizlerle paylaşmayı lütfen unutmayın.

ETİKETLER: , , ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.