enflasyonemeklilikötvdövizakpartichpmhp
DOLAR
35,0093
EURO
36,7883
ALTIN
2.976,83
BIST
10.011,27
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Çok Bulutlu
12°C
İstanbul
12°C
Çok Bulutlu
Perşembe Parçalı Bulutlu
15°C
Cuma Yağmurlu
13°C
Cumartesi Yağmurlu
8°C
Pazar Çok Bulutlu
13°C

Meslek Seçimi Saç Sağlığını Etkiler mi?

Saç sağlığını olumsuz etkileyen konulardan birisi de meslek seçimi! Uzmanlar meslek seçimi ve saç sağlığı arasındaki ilişkiyi inceledi. 

Meslek Seçimi Saç Sağlığını Etkiler mi?
18.12.2024
0
A+
A-

Saç sağlığını olumsuz etkileyen konulardan birisi de meslek seçimi! Uzmanlar meslek seçimi ve saç sağlığı arasındaki ilişkiyi inceledi.

Saç dökülmesi, bireylerin fiziksel görünümünü ve özgüvenini etkileyen önemli bir sorun. Bu durum yalnızca genetik faktörlerden değil, mesleki koşullar ve çalışma hayatının getirdiği stres gibi çevresel etkenlerden de kaynaklanabiliyor. Bazı meslek gruplarının saç dökülmesiyle daha sık karşılaştığı gözlemleniyor. Çalışma hayatının getirdiği stres ve çevresel faktörler, özellikle belirli iş kollarında saç sağlığını olumsuz etkileyebiliyor. Smile Hair Clinic Kurucu Ortağı Dr. Mehmet Erdoğan, saç dökülmesi probleminin meslek gruplarındaki etkilerine dikkat çekti. 

Metale Daha Fazla Maruz Kalan Meslekler

Seçtiğimiz meslekler saç sağlığımızı olumsuz etkileyebiliyor. Örneğin, kuaför, maden sanayii vb. gibi metal ve kimyasala daha fazla maruz kalan meslek gruplarında ve yoğun tempoda çalışan stresli iş kollarını tercih eden kişilerde saç dökülme problemi daha fazla görülebiliyor. Medya ve eğlence sektörü gibi estetik standartların yüksek olduğu bu meslek gruplarında ise, saç dökülmesine karşı farkındalık ve çözüm arayışının oldukça yaygın olduğu dikkat çekiyor. Saç ekim uzmanı Dr. Mehmet Erdoğan, konuyla ilgili şu değerlendirmeyi yapıyor: “Saç dökülmesi, bireylerin meslekleriyle ilişkili stres ve çevresel faktörlerden etkilenebilen bir durum. Meslek gruplarına göre farklılık gösteren bu durum, bazı bireylerde estetik kaygıyı öne çıkarabiliyor” diyor. 

Kuaförler Saç Dökülme Sorunları ile Daha Çok Karşı Karşıya Kalıyor

Kimyasal maddelere maruz kalma nedeniyle saç sağlığında sorun yaşayan kuaförler ve güzellik uzmanları, mesleklerinin estetik odaklı olması nedeniyle saç dökülmesiyle daha sık karşılaşıyor. Saç boyaları, perma solüsyonları ve diğer kimyasal ürünlerle sürekli temas halinde olan bu gruptaki bireyler, saç köklerine zarar verebilecek çevresel faktörlere daha fazla maruz kalıyor. 

Medya ve Eğlence Sektöründe Çalışanlar Saç Sağlığı Açısından Daha Hassas Bir Grup

Medya ve eğlence sektöründe çalışanlar, görünümün mesleklerinde doğrudan etkili olması nedeniyle saç dökülmesine karşı daha hassas bir grup olarak öne çıkıyor. Bu sektördeki bireyler, her zaman kameralara hazır görünmek zorunda oldukları için estetik kaygıyı yoğun bir şekilde yaşıyor. Televizyon sunucuları, oyuncular ve sosyal medya içerik üreticileri, işin doğası gereği fiziksel görünümlerini sürekli olarak ön planda tutmak zorunda olduklarından saç dökülmesi sorununa çözüm arayışında başı çekiyor. Hukuk sektörü profesyonelleri, uzun çalışma saatleri ve yoğun stres nedeniyle saç dökülmesiyle karşılaşabiliyor. Davaların baskısı, müvekkillerin talepleri ve sürekli çözüm üretme zorunluluğu bu sektörde çalışan bireylerde stres kaynaklı saç dökülmesini artırabiliyor.  Sağlık sektörü çalışanları hem fiziksel hem de duygusal stresin etkisiyle saç dökülmesi yaşayabiliyor. Yoğun tempoda geçen uzun mesailer ve özellikle pandemi döneminde artan iş yükü, sağlık çalışanlarının yıpranmasına neden oluyor. (BSHA – Bilim ve Sağlık Haber Ajansı) 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.