enflasyonemeklilikötvdövizakpartichpmhp
DOLAR
34,1623
EURO
38,1653
ALTIN
2.914,46
BIST
9.777,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
18°C
İstanbul
18°C
Hafif Yağmurlu
Pazartesi Az Bulutlu
18°C
Salı Parçalı Bulutlu
22°C
Çarşamba Açık
24°C
Perşembe Parçalı Bulutlu
26°C

Son Dakika: Kameralar karşısına geçen Ukrayna Devlet Başkanı Zelensky, NATO’ya seslendi: Dürüst olun

Ukrayna’nın doğusundaki Donbass bölgesinde Ukrayna ordusu ile Rusya yanlısı ayrılıkçılar arasında çatışmalar şiddetlenirken, Ukrayna Devlet …

Son Dakika: Kameralar karşısına geçen Ukrayna Devlet Başkanı Zelensky, NATO’ya seslendi: Dürüst olun
19.02.2022
188
A+
A-

Ukrayna‘nın doğusundaki Donbass bölgesinde Ukrayna ordusu ile Rusya yanlısı ayrılıkçılar arasında çatışmalar şiddetlenirken, Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelensky, Münih Güvenlik Konferansı’na katılmak üzere Almanya’ya geldi. Burada bir dizi görüşmeler gerçekleştiren Zelensky, basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

“‘UKRAYNA BAĞIŞ DİLENİYOR’ GİBİ ALGILANMAMALI”

Zelenskiy görüşme sonrası yaptığı açıklamada ülkesinin “barış” aradığını söyledi. Zelenskiy ayrıca “Ukrayna, bağış için dileniyor gibi algılanmamalı. Avrupa’yı da koruduğumuz unutulmamalı. Ukrayna’ya düşen bombalar Avrupa için de bir tehdit” dedi.

MİNSK ANLAŞMASI’NA DİKKAT ÇEKTİ

Zelenskiy “Rusya ‘Ukrayna’ Kırım’ı almak istiyor’ diye iddia ediyor. Burada NATO’nun kurucu sözleşmesinin 5. maddesini dile getirmemiz önemli. Normandiya formatı ve Minsk anlaşması burada çok önemli” ifadelerini kullandı.

NATO’YA SESLENDİ

Zelenskiy ülkesinin NATO üyelik sürecine ilişkin de çağrıda bulundu. Zelenskiy “NATO üyelik konusunda bize açık yanıt vermeli. Ukrayna’yı isteyip istemedikleri konusunda dürüst olmalılar.” diye konuştu. .

Ukrayna, Putin, Nato, ABD, AB, Dünya, Güncel, Haberler

ETİKETLER: , , , ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.