enflasyonemeklilikötvdövizakpartichpmhp
DOLAR
34,4888
EURO
36,2725
ALTIN
2.958,62
BIST
9.367,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Parçalı Bulutlu
18°C
İstanbul
18°C
Parçalı Bulutlu
Cuma Yağmurlu
18°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
8°C
Pazar Çok Bulutlu
10°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
10°C

Hesaplamalı sinirbilim araştırmalarını Kanada’da sundular

İstanbul’da Üsküdar Üniversitesi, Kanada’da hesaplamalı sinirbilim araştırmasını sundu.

Hesaplamalı sinirbilim araştırmalarını Kanada’da sundular
22.10.2024
6
A+
A-

İSTANBUL (İGFA)- Üsküdar Üniversitesi Kurucu Rektörü ve Psikiyatrist Prof. Dr. Nevzat Tarhan başkanlığındaki Üsküdar Üniversitesi ve NPİSTANBUL Hastanesi araştırmacıları, 15-18 Ekim 2024 tarihleri arasında Kanada Toronto’da düzenlenen “EEG ve Klinik Nörobilim Derneği (ECNS) 2024 Kongresi”nde hesaplamalı sinirbilim uygulamalarına ilişkin yürüttükleri güncel araştırmaları ve sonuçlarını paylaştı.

PROF. DR. TARHAN, HESAPLAMALI SİNİRBİLİMİN GELİŞİMİNİ ANLATTI

Prof. Dr. Nevzat Tarhan, hesaplamalı sinirbilimin günümüz nöromorfik bilgisayar teknolojilerine dönüşme sürecini Blue Brain projesinden itibaren ele aldı. Kronoloijik gelişimi, dönüşümü ve yeni nesil araştırmaları paylaştığı kongredeki sunumunda, 2024 Nobel Fizik Ödülü sahibi ve yapay zekanın “vaftiz babası” olarak kabul edilen Dr. Geoffrey Hinton’un, yapay sinir ağlarıyla makine öğrenimini mümkün kılan temel keşif ve icatlarına ve günümüz AI çalışmalarına sağladığı katkıya yer verdi.

Sunumunda 1983-1985 yıllarında, bir dizi verideki karakteristik unsurları tanımayı öğrenebilen Boltzmann makinesini oluşturmak için istatistiksel fizik araçlarını kullanmış, bu sayede görüntü odaklı büyük veri analizinde önemli katkı sağlayan Geoffrey Hinton’ın çalışmalarından taktirle bahseden Prof. Dr. Nevzat Tarhan, bu alanda üniversitede yürütülen büyük veri odaklı çalışmaları paylaştı. Tarhan’ın paylaştığı çalışmalar kongre katılımcılarının da dikkatini çekti.

ECNS’TEN PROF. DR. BARIŞ METİN’E ÖDÜL

Kongrede ayrıca NPİSTANBUL Hastanesi’nde yürütülen çalışmaları paylaşan NPİSTANBUL Hastanesi Nöroloji Uzmanı Prof. Dr. Barış Metin, “Psikiyatride Derin Öğrenme” başlıklı sunumuyla yapay zeka ve büyük veri odaklı çalışmalarla ilgili bilgi verdi.

Sunumunda Scopus veritabanında taranan ve Q2 çeyreklik dilimde yer alan Clinical EEG and Neuroscience dergisinde 2023 yılında en çok okunan 5 araştırma makalesinden 2’sinin Üsküdar Üniversitesi araştırmacılarının büyük veri analizine dair çalışmaları olduğunu ifade eden Prof. Dr. Metin, bu alanda üniversitenin çalışmalarının önde yer almasının önemini vurguladı. Prof. Dr. Barış Dr. Metin, ayrıca Üsküdar Üniversitesi bünyesinde beyin görüntüleme ve yapay zeka çalışmalarının devam edeceğini bildirdi.

ETİKETLER: , , ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.