enflasyonemeklilikötvdövizakpartichpmhp
DOLAR
34,2587
EURO
37,4546
ALTIN
2.895,01
BIST
8.964,10
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
27°C
İstanbul
27°C
Az Bulutlu
Cuma Hafif Yağmurlu
22°C
Cumartesi Çok Bulutlu
21°C
Pazar Çok Bulutlu
22°C
Pazartesi Az Bulutlu
21°C

Yüzde yaşlanma belirtilerine karşı etkili çözümler

Op. Dr. Cenk Melikoğlu, yüz gençleştirme operasyonlarının detaylarını ve sonrası süreçte dikkat edilmesi gerekenleri anlattı.

Yüzde yaşlanma belirtilerine karşı etkili çözümler
10.10.2024
4
A+
A-

Op. Dr. Cenk Melikoğlu, yüz gençleştirme operasyonlarının detaylarını ve sonrası süreçte dikkat edilmesi gerekenleri anlattı.

Estetik cerrahi alanında yüz gençleştirme operasyonlarının, kişinin daha genç ve dinamik bir görünüm kazanmasında etkili yöntemler sunduğunu anlatan Estetik ve Plastik Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Cenk Melikoğlu, derin plan yüz germe, şakak germe (temporal lift) ve boyun germe gibi işlemlerin yaşlanmanın etkilerini azaltarak yüz hatlarını belirginleştirme ve gençleştirmeye yardımcı olduğunu ifade etti.

Derin Plan Yüz Germe

Op. Dr. Cenk Melikoğlu, derin plan yüz germe ameliyatının yüzün orta ve alt bölgesinde belirgin yaşlanma belirtilerini hedefleyen bir yöntem olduğunu belirterek, “Bu işlemde, yüzün derin dokularına müdahale edilerek, yüz hatları daha genç ve dinamik bir görünüme kavuşturulur. Derin plan yüz germe ameliyatı sırasında, cilt altındaki kas ve dokular dikkatlice kaldırılarak yeniden konumlandırılır. Bu işlem, yüzün sarkmış veya hacim kaybetmiş bölgelerini toparlar. Ameliyat, genel anestezi altında gerçekleştirilir ve genellikle 3-5 saat sürer. Ameliyat sonrası dönemde, şişlik ve morluklar normaldir. İlk hafta boyunca baş yüksekte tutulmalı, ağır egzersizlerden kaçınılmalıdır. Bu dönemde doktorunuzun önerdiği bakım ve kontrollerin düzenli olarak yapılması gerekmektedir” diye konuştu.

Op.Dr. Cenk Melikoğlu, cinsiyet değişikliği ameliyatları hakkında bilgi verdi.

Şakak Germe (TEMPORAL LIFT)

Şakak germenin göz çevresindeki kırışıklıkları azaltmak ve kaşları yukarı doğru kaldırarak daha genç bir görünüm elde etmek için uygulanan cerrahi bir işlem olduğunu belirten Melikoğlu, “Bu yöntem özellikle göz çevresindeki yaşlanma belirtilerini hedeflemektedir. Bu işlemde, saç çizgisi boyunca yapılan kesiler aracılığıyla cilt ve altındaki dokular kaldırılır ve yeniden şekillendirilir. Temporal lift ameliyatı, genellikle 1–2 saat süren ve minimal iz bırakan bir prosedürdür. Ameliyatı, lokal anestezi veya genel anestezi altında yapılabilir. Saç çizgisi boyunca açılan küçük kesilerle, cilt ve cilt altı dokuları gerilerek, yüzün üst kısmındaki sarkmalar düzeltilir. Ameliyat sonrasında hafif bir gerginlik hissi ve şişlik olabilir. Bu dönemde ağır fiziksel aktivitelerden kaçınılmalıdır. Ayrıca, işlem yapılan bölge güneşten korunmalı ve cilt bakımı da ihmal edilmemelidir” diye konuştu.

Boyun Germe

Boyun germenin, boyundaki sarkmış cilt ve fazla yağ dokusunun giderilmesi amacıyla yapılan bir estetik ameliyat olduğunu dile getiren Melikoğlu, şöyle devam etti: “Boyun germe ameliyatı genellikle genel anestezi altında yapılır. Cerrah, kulak arkasından başlayarak saç çizgisine kadar uzanan kesiler yapar. Fazla cilt ve yağ dokusu çıkarılır, kas dokusu gerginleştirilir ve cilt tekrar düzgün bir şekilde yerleştirilir. Ameliyat, diğer yüz germe işlemleriyle kombine edilebilir. Ameliyat sonrası iyileşme süreci kişiden kişiye değişebilir, ancak genellikle şişlik, morluk ve hafif ağrı görülmesi normaldir. Hasta, doktorun önerdiği süre boyunca başını yüksekte tutmalı ve yoğun fiziksel aktivitelerden kaçınmalıdır. Sigara kullanımı ve güneşe maruz kalma iyileşme sürecini olumsuz etkileyebilir. Enfeksiyon riskine karşı dikkatli olunmalı ve reçete edilen ilaçlar düzenli olarak kullanılmalıdır” (BSHA – Bilim ve Sağlık Haber Ajansı)

ETİKETLER: , , , ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.