enflasyonemeklilikötvdövizakpartichpmhp
DOLAR
34,2186
EURO
37,9507
ALTIN
2.917,45
BIST
9.419,19
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
22°C
İstanbul
22°C
Az Bulutlu
Çarşamba Açık
24°C
Perşembe Açık
27°C
Cuma Az Bulutlu
29°C
Cumartesi Hafif Yağmurlu
28°C

ABD’deki Türk öğrencilere Türkçe kursları başlıyor

Millî Eğitim Bakanlığının, ABD’de yaşayan Türk öğrencilerin Türk dili ve kültürünü öğrenmelerine katkı sağlamak amacıyla düzenlediği Türkçe kursları başlıyor.

ABD’deki Türk öğrencilere Türkçe kursları başlıyor
01.10.2024
1
A+
A-

ANKARA (İGFA) – “Amerika Türkçe ve Türk Kültürü Kursları” başlığı altında düzenlenen eğitim programının açılışı için çevrim içi toplantı yapıldı.

Çok sayıda paydaşın hazır bulunduğu toplantıya Türkiye’nin Vaşington Büyükelçisi Sedat Önal bir video mesaj ile katıldı. Mesajında hem emeği geçen kişilere hem de katılımcı veli ve öğrencilere teşekkür eden Büyükelçi Önal, “Bir milletin kendi diline hâkim olması, özellikle kendi ülkesinden uzakta yaşayan toplumlarda kültürün taşınması ve sonraki kuşaklara iletilmesi, milli kimlik ve şuurun korunması bakımından temel bir taşıyıcı konumundadır.” dedi.

MEB Yükseköğretim ve Yurt Dışı Eğitim Genel Müdürü Fethi Fahri Kaya ise söz konusu eğitim programının ABD’de yaşayan ve Türkçe eğitimine erişmek isteyen tüm öğrenciler için değerli bir imkân olduğunu vurgulayarak programa katılan eğitimcilere ve öğrencilere başarılar diledi.

Programın açılmasına öncülük eden Vaşington Eğitim Müşaviri Zeliha Koçak Tufan, söz konusu programın son 2 yılda yüzlerce öğrenciye ulaşarak ABD’de yaşayan Türk gençlerinin dil ve kültür edinimine önemli katkılar sağlamasından büyük memnuniyet duyduklarını vurguladı.

Derslerde öğrenciler her bir yörenin tarihini, farklı bölgelerin yemek kültürünü öğreniyor ve ev ödevi olarak farklı yöresel yemekler de yapıyor.

“Amerika Türkçe ve Türk Kültürü Kursları” ve sunulan diğer imkânlara ulaşmak isteyenler için detaylı bilgiler vasington.meb.gov.tr adresinde.

ETİKETLER: , ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.