enflasyonemeklilikötvdövizakpartichpmhp
DOLAR
34,1440
EURO
38,0441
ALTIN
2.887,33
BIST
9.887,75
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
26°C
İstanbul
26°C
Hafif Yağmurlu
Salı Açık
27°C
Çarşamba Açık
27°C
Perşembe Açık
29°C
Cuma Açık
29°C

Aile Hekimleri Mersin’den seslendi: Şiddetsiz güvenli ortamda çalışmak istiyoruz

Geçtiğimiz Cuma günü Mersin’de aile hekimliğinde hemşire ve hekime uygulanan şiddet ile ilgili Türkiye’nin birçok ilinden toplanan STK’lar, Mersin’de bir araya gelerek basın açıklamasında bulundu.

Aile Hekimleri Mersin’den seslendi: Şiddetsiz güvenli ortamda çalışmak istiyoruz
23.09.2024
2
A+
A-

MERSİN (İGFA) –Sağlıkta şiddet hız kesmeden devam ediyor. Sağlık Bakanlığı ve yetkililerin şiddetin önünü geçmek için caydırıcı önlemler almadığını dile getiren STK’lar, son olarak Mersin’de bir aile hekimliğinde hemşire ve hekime uygulanan şiddeti kınamak ve yetkililere çağrıda bulunmak için bir araya gelerek basın açıklamasında bulundu.

STK’lar adına konuşan MAHDER Yönetim Kurulu Üyesi- Birlik ve Dayanışma Sendikası Merkez Yönetim Kurulu Hukuk Sekreteri ve Mersin Aile Hekimleri Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Uzman Dr. Çağlar Özen, yaptığı açıklamada, şiddet dolu bir dünya ile kuşatıldıklarını belirterek, “Sağlıkta şiddet, çocuğa şiddet, hayvanlara şiddet ve niceleri. Cuma günü, bir hemşire arkadaşımız görevini yapmak için, halkın sağlığı için çabalarken bir zalim tarafından yere yatırılıp boğazı sıkıldı. Tek neden gebe bir vatandaşımızın izlemini yaparken o gebenin mahremiyetini sağlamaya çalışmaktı. Odada bulunan bir erkeğe “Lütfen dışarı çıkar mısınız?” dedi. Sonrasında nefesi kesilene dek boğazı sıkıldı. Kurtarmaya giden hekim arkadaşımız yine aynı kişi tarafından tekme tokat darp edildi. Yetmedi; küfür, hakaret ve ölüm tehditleri yağdı üzerlerine. Bu kaçıncı? Bizi korumakla görevli yetkililer yıllardır sadece izliyor, aldırmıyor ve gerekli somut, caydırıcı önlemleri almıyor. Neyi bekliyorsunuz sayın yetkililer; son hekimin, son sağlık çalışanının öldürülmesini mi?” diye konuştu.

“SAĞLIK SİSTEMİNİN AKSAKLIKLARINDAN BİZ SORUMLU DEĞİLİZ”

Dr. Özen, “Sizlerin yanlış algı oluşturması ve yanlış yönlendirmesiyle insanlar, sağlık sistemindeki her aksaklıktan bizim sorumlu olduğumuzu düşünüp bize patlıyorlar, çünkü biz kolay ulaşılan ve korunmasız çalışanlarız. Oysa sorumlu sizsiniz. Sorunları çözmeyen sizsiniz. Siz idari ve siyasi yetkililer, siz Sağlık Bakanlığı yıllardır izleyip bozuk sağlık sisteminizi düzeltmeyerek hem hastaları hem de bizi sorunlar yumağıyla baş başa bırakıp vatandaşı bize karşı kışkırttınız. Yine Cuma günü Eskişehir’de usulsüz rapor istemi ve bu isteğin reddedilmesi nedeniyle darp edilen meslektaşımız buna örnektir. Buradan kendisine de geçmiş olsun diyoruz. Sizler bol güvenlik önlemli, korunaklı ortamlarınızda çalışırken bizler bir başımızayız.” dedi.

“MÜCADELEYE DEVAM EDECEĞİZ”

Uzman Dr. Çağlar Özen, “Ne yapalım biz de birbirimize tutunuyoruz. Ne bu şiddet uygulayanlara pabuç bırakacağız, ne de sizin bizi boşverip korumamanıza boyun eğeceğiz. Yasaların emrettiği şekilde ve meslek etiğini gözeterek görevlerimizi olması gerektiği gibi yapmaya devam edeceğiz. Sizin oy kaygınız yasa ve etiğin önüne geçemez. Bizler dayanışma içinde birbirimiz için hep beraber toplum sağlığı ve kendimiz için mücadeleye devam edeceğiz.” diye konuştu.

ETİKETLER: , , ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.