Eyüp Sabri Tuncer Kolonyaları neden yasaklandı. Haber Türkiye’de gündemin baş sıralarına yerleşirken, kolonyalarda anneler ve anne karnındaki bebekler için zararlı madde içerdiği bildirildi.
Eyüp Sabri Tuncer Kolonyaları neden yasaklandı. Haber Türkiye’de gündemin baş sıralarına yerleşirken, kolonyalarda anneler ve anne karnındaki bebekler için zararlı madde içerdiği bildirildi.
Avrupa Birliği, ünlü kolonya markası Eyüp Sabri Tuncer’in 2022 öncesi üretilen eserleri için acil toplatma kararı aldı. İçerdiği yasaklı hususun gebe bayanlar ve bebeklere ziyan verdiği gerekçesiyle gündeme gelen karar, markanın idaresinden sert karşılık aldı: “2022 öncesinde bu unsur dünya çapında serbestçe kullanılıyordu.” Türkiye’nin esaslı markalarından Eyüp Sabri Tuncer ile ilgili Avrupa Birliği’nden (AB) değerli bir karar çıktı. AB, ünlü kolonya markasının Mart 2022’den evvel üretilen kimi eserleri için ‘acil toplatma’ kararı aldı. Kararın münasebeti ise, bu eserlerde yer alan bir hususun gebeler ve anne karnındaki bebekler için önemli ziyanlar oluşturabileceği savı.
Eyüp Sabri Tuncer Kolonyalarındaki Yasaklı Unsur: BMHCA
Avrupa Komisyonu’nun resmi internet sitesinde yayımlanan bilgiye nazaran, toplatmaya bahis olan eserlerde 2-(4-tert-butylbenzyl) propionaldehyde (BMHCA) isimli yasaklı unsur kullanıldığı belirtildi. Kelam konusu unsurun, üreme sistemine ziyan verdiği ve cilt hassasiyeti yarattığı tabir edildi. Mart 2022’den evvel üretilen bu eserlerin, AB kozmetik yönetmeliklerine uygun olmadığı gerekçesiyle toplatılmasına karar verildi.
Toplatılacak eserler listesinde, Eyüp Sabri Tuncer’in ünlü kolonyaları ve kozmetik eserleri de yer alıyor. İşte karara mevzu olan kimi eserler:
-Bodrum Mandalinası (1L, 400ml, 200ml, 150ml)
-Klasik Limon (1L, 400ml, 200ml, 150ml)
-Tütün (1L, 400ml, 200ml, 150ml)
Gardenya (1L, 400ml, 200ml, 150ml)
-Love Kisses (50ml, 250ml
-Empress (50ml)
-Wild Beauty (50ml, 250ml)
Eyüp Sabri Tuncer Şirketinden açıklama: “Ürünler eski”
Kararla ilgili Eyüp Sabri Tuncer Yönetim Kurulu Lideri Engin Tuncer bir açıklama yaptı. HalkTV.com.tr’ye konuşan Tuncer, AB’nin kararının yalnızca Mart 2022’den evvel üretilen eserlere yönelik olduğunu vurguladı. Tuncer, “Bu yasak, 2022 Mart’ından sonra üretilen eserler için geçerliydi. O devirde bu husus dünya genelinde serbestçe kullanılan bir hammaddeydi” dedi. Ayrıyeten, o periyot üretilen eserlerde kullanılan logoların dahi farklı olduğunu belirtti. (BSHA – Bilim ve Sağlık Haber Ajansı)