enflasyonemeklilikötvdövizakpartichpmhp
DOLAR
34,5596
EURO
36,0857
ALTIN
3.010,01
BIST
9.456,75
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Yağmurlu
19°C
İstanbul
19°C
Yağmurlu
Cumartesi Az Bulutlu
9°C
Pazar Az Bulutlu
11°C
Pazartesi Hafif Yağmurlu
10°C
Salı Parçalı Bulutlu
12°C

Alzheimer’ın erken evrede tanı ve tedavisine imkân sağlayacak proje

Ege Üniversitesi (EÜ) Eczacılık Fakültesi Radyofarmasi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Derya İlem Özdemir’in Türkiye’yi temsilen yer aldığı “Nörodejeneratif Hastalıklar için Yeni Nanoradyofarmasötikler:

Alzheimer’ın erken evrede tanı ve tedavisine imkân sağlayacak proje
03.06.2024
5
A+
A-

Alzheimer Hastalığının Yüksek Hassasiyetli Tedavi ve Moleküler Görüntülenmesi” başlıklı uluslararası araştırma projesi, Brezilya Bilimsel ve Teknolojik Gelişim Konseyi (CNPq) tarafından desteklenmeye hak kazandı. Brezilya, Amerika, Arjantin ve Türkiye’den araştırmacıların yer aldığı proje kapsamında; beyin hücre ölümü ve unutkanlıkla başlayan, zamanla beynin birçok alanının işlevini kaybettiği önemli bir nörodejeneratif hastalık olan Alzheimer’ın erken evrede tanı ve tedavisine imkân sağlayacak yeni nanoyapılı radyofarmasötikler geliştirilmesi hedefleniyor.

Prof. Dr. Derya İlem Özdemir’i makamında ağırlayarak, çalışmalarında başarılar dileyen Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, “Tam akredite, öğrenci odaklı bir araştırma üniversitesi olarak bilim üretme ekosistemi çerçevesinde çalışmalarını sürdüren üniversitemiz akademisyenleri ulusal ve uluslararası projelerde önemli görevler üstleniyor. İlem hocamız, önemli iş birliklerinin başlangıcı olacak olan bu uluslararası projede görev alarak üniversitemize araştırma hedefleri çerçevesinde kıymetli katkılar sağlayacaktır.  Proje kapsamında Alzheimer’ın erken evrede tanı ve tedavisine imkân sağlayacak yeni nanoyapılı radyofarmasötikler geliştirecek olan Hocamızı tebrik ediyor çalışmalarında başarılar diliyorum” dedi.

Prof. Dr. İlem Özdemir ise “Nörodejeneratif hastalıklar alanında gerçekleştireceğimiz uluslararası multidisipliner çalışmalar için oldukça heyecanlıyım. Brezilya, Amerika, Arjantin ve Türkiye’den araştırmacıların yer aldığı uluslararası bir projede ülkemizi temsil ediyor olmak oldukça gurur verici. Çalışmalarımız sonucunda klinik kullanımda fayda sağlayacak etki değeri yüksek bilimsel çıktılar elde etmeyi umuyoruz” dedi.

Aynı zamanda ‘Radionuclide theragnostics for personalised medicine- Kişiselleştirilmiş tıp için radyonüklid teranostikler’ başlıklı COST aksiyonunda da Yönetim Komitesi Üyesi pozisyonunda aktif olarak görev yapmakta olan Prof. Dr. İlem Özdemir projemiz kapsamında, hastalıkların tanı ve tedavisinde kullanılan radyonüklid temelli teranostikler konusunda güncel yaklaşımlar ile ilgili yine uluslararası işbirlikli araştırma projelerimizin de değerlendirme aşamasında olduğunu belirtmek isterim’ diye konuştu.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.