enflasyonemeklilikötvdövizakpartichpmhp
DOLAR
34,1767
EURO
38,2379
ALTIN
2.902,24
BIST
9.691,80
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Çok Bulutlu
19°C
İstanbul
19°C
Çok Bulutlu
Salı Az Bulutlu
21°C
Çarşamba Açık
24°C
Perşembe Açık
27°C
Cuma Parçalı Bulutlu
29°C

Emlakçılar için belirlenen ‘Oda Hizmet Tarifesi’ne yargı freni!

Emlak müşavirleri, Kocaeli Emlakçılar ve Sanatkarlar Odası’nın geçen yıl uygulamaya koyduğu 500 liralık hizmet tarifesine karşı kazanılan bir dava sonucunda zafer kazandı.

Emlakçılar için belirlenen ‘Oda Hizmet Tarifesi’ne yargı freni!
20.05.2024
1
A+
A-

KOCAELİ (İGFA) – Kocaeli Emlak Müşavirleri Derneği Başkanı Yaşar Durmaz, bu tarifenin gerçekçi olmadığını ve hizmetin asıl maliyetinin 15 lira olduğunu iddia ederek mahkemeye başvurmuştu. Mahkeme, Durmaz’ın lehine karar verdi ve oda tarafından belirlenen tarifenin hukuka aykırı olduğuna hükmetti.

Durmaz, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Kocaeli İdare Mahkemesi’nin tavsiye niteliğindeki bu tarifeyi iptal ettiğini ve kendisinin haklılığının tescillendiğini” belirtti.

Ayrıca Durmaz, 25 bin liraya yakın masraf yaparak açtığı davada da başarılı olarak danışmanlık saat ücreti ile ilgili hükmün iptal edilmesini sağladı.

Bu kararla birlikte oda tarafından belirlenen tarife fiilen geçersiz hale geldi.

Durmaz’ın açıklamalarına göre, süreç devam ediyor ve ilgili bakanlık da konuyla ilgili soruşturma başlatmış durumda.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.