enflasyonemeklilikötvdövizakpartichpmhp
DOLAR
32,2220
EURO
34,9660
ALTIN
2.429,63
BIST
10.607,92
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
26°C
İstanbul
26°C
Açık
Perşembe Açık
27°C
Cuma Açık
28°C
Cumartesi Açık
29°C
Pazar Açık
30°C
SON DAKİKA
14:56 Başkan Mutlu muhtarlarla bir araya geldi
14:55 Başkan Pekyatırmacı, “Türkiye’nin en kapsamlı spor tesislerinden birini Konya’ya kazandıracak olmanın mutluluğunu yaşıyoruz” dedi.
14:36 Bursa İGD’de yeni dönem! Başkan Mesut Demir güven tazeledi
14:34 KO-MEK Başiskele’de Filistin hassasiyeti
14:33 Milas Belediyesi yaz döneminin gelmesiyle sahil mahallelerimizde gerçekleştirdiği çalışmalarla alanları sezona hazırlıyor
14:32 Kocaeli’de mısır tohumları toprakla buluşuyor
14:26 Üniversite öğrencileri iş dünyasının başarılı isimleriyle bir araya geldi
14:20 Seydiköy için gerekli malzemeler 2 gün içinde temin edildi
14:19 Büyükşehir gece gündüz demeden çalışıyor; Yol Bakım Timi gece geç saatlerde de yollarda
14:17 Altınoluk Meydanı ve Kuyudere Projesi yeniden canlanıyor
14:16 Keçiören Çiçek Açacak
14:13 The Sims 4’ün En Yeni Kitleri, Riviera Retreat ve Cozy Bistro Tanıtıldı
14:08 QNB Finansbank ve eLogo’dan firmalara avantaj sağlayacak iş birliği
13:56 SKUP için 93 paydaş bir araya geldi
13:54 İzmirli Öğrenciler Akademisyenlerle Buluştu
13:36 Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan ‘fetih’ mesajı
13:28 Gençler inanç krizi mi yaşıyor? Gençler özgürlük arayışıyla ateizm ve deizme yöneliyor!
13:10 Antalya Büyükşehir Belediyesi yolları güvenli hale getiriyor
13:09 Başkan Ünsal: “Karşıyaka’da etkin belediyecilik örneklerini göreceksiniz”
13:08 Ekrem İmamoğlu, İstanbul’un Fethi’nin 571. Yıldönümünde, Fatih Sultan Mehmet’i Fatih’teki türbesinde andı
TÜMÜNÜ GÖSTER →

ÇEV Sanat’ın Genç Yetenekleri Başarıdan Başarıya Koşuyor

Genç piyano sanatçısı “Tarık Kaan Alkan” dünyanın en önemli müzik okullarından The Juıllıard School’dan tam eğitim bursu kazandı!

ÇEV Sanat’ın Genç Yetenekleri Başarıdan Başarıya Koşuyor
01.05.2024
2
A+
A-

ÇEV Sanat’ın genç piyano sanatçısı Tarık Kaan Alkan, dünyanın en önemli müzik okullarından The Juilliard School’un (New York), dünyaca ünlü piyano hocalarının jüri üyeliğinde gerçekleşen sınavlarında üstün başarı göstererek, okulun piyano bölümüne tam eğitim bursuyla kabul edildi.
 

ÇEV Sanat’ın bu yıl dünyanın en önemli müzik okullarına dereceyle giren ikinci genç sanatçısı olan Tarık Kaan Alkan’dan övgüyle bahseden jüri üyesi Robert McDonald genç yetenek için “Müzikle olan bağlantın çok kuvvetli, gerçek ve çok önemli bir yeteneğe sahipsin” yorumunu yaptı. McDonald ile birlikte diğer jüri üyeleri; Sergei Babayan, Emanuel Ax, Hung-Kuan Chen , Stephen Hough, Yoheved Kaplinsky, Soyeon Kate Lee, Jerome Lowenthal, Julian Martin, Shai Wosner, Yi-heng Yang ve Orli Shaham, sınavda en yüksek puanı genç sanatçıya verdiler.

ÇEV Sanat’ın desteğiyle müzik eğitimine Belçika’da Musica Mundi School’da Hagit Hassid Kerbel ve Jacques Rouvier ile devam etmekte olan Tarık Kaan Alkan, 2024 – 2025 akademik yılında piyano hocası Robert McDonald’ın sınıfında eğitimine The Juilliard School’da New York’ta devam edecek.

Ulusal ve uluslararası pek çok yarışmada birincilikleri bulunan, yurt dışında çeşitli konser salonlarında performans göstererek ülkemizi başarı ile temsil eden, ÇEV Sanat’ın 17 yaşındaki genç piyano sanatçısı Tarık Kaan Alkan’ın 6. albümü mayıs ayında sanatseverlerin beğenisine sunulacak.

ÇEV Sanat’ın üstün yetenekli genç sanatçılarından Tarık Kaan Alkan, annesi piyano öğretmeni Eser Alkan ile 4 yaşında piyano çalmaya başladı. 2014 yılında Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Devlet Konservatuarı’na giren genç sanatçı, 2018 yılında ÇEV Sanat’ın “Genç Yetenekler” projesine dahil olarak, Belçika’da müzik eğitimine başladı. 2019 yılında “Golden Classical Music Awards International Competition” (New York) birincilik ödülünü kazanan Tarık Kaan, 6 Mart 2019’da ödülünü aldı ve Carnegie Hall’da performans sergiledi.

Dünyanın en prestijli kurumlarından
1905 yılında A.B.D.’nin New York kentinde kurulan The Juilliard School, üstün yetenekli sanatçıları bünyesine katarak en üst düzeyde müzikal eğitim almalarını ve birer dünya sanatçısı olmalarını sağlıyor.

42 eyalet ve 50 üzeri ülkeden 800’den fazla öğrencisi bulunan The Juilliard School, Lincoln Center’da yer alan Alice Tully ve David Geffen salonları, Carnegie Hall vb. dünyaca ünlü 5 performans salonunda, genç sanatçılarına yılda 700 performans sergileme olanağı tanıyor.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

ETİKETLER: , , , ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.