enflasyonemeklilikötvdövizakpartichpmhp
DOLAR
34,2640
EURO
37,6503
ALTIN
2.912,57
BIST
9.031,64
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Çok Bulutlu
24°C
İstanbul
24°C
Çok Bulutlu
Çarşamba Az Bulutlu
26°C
Perşembe Çok Bulutlu
26°C
Cuma Hafif Yağmurlu
23°C
Cumartesi Hafif Yağmurlu
20°C

Zincir markete giden Mustafa Sarıgül, Bakan Nebati’ye seslendi: KDV indirimi sonrası fiyatlar düşmedi

Son dönemde gıdada yaşanan hayat pahalılığı, vatandaşın belini bükmüş durumda. Şikayet bir hayli artınca hükümetten yeni bir hamle geldi. Gıda …

Zincir markete giden Mustafa Sarıgül, Bakan Nebati’ye seslendi: KDV indirimi sonrası fiyatlar düşmedi
15.02.2022
191
A+
A-

Son dönemde gıdada yaşanan hayat pahalılığı, vatandaşın belini bükmüş durumda. Şikayet bir hayli artınca hükümetten yeni bir hamle geldi. Gıda ürünlerinde KDV, yüzde 8’den yüzde 1’e indirildi.

ÖNCE ZAM SONRA İNDİRİM

Bu hamlenin gıda fiyatlarına yüzde 7 indirim olarak yansıması gerekirken pek de beklenen gibi olmadı. Çoğu zincir market kararın yürürlüğe girmesinden önce fiyatları artırdı, KDV indirimiyle birlikte daha sonra fiyatları aşağıya çekti. Ancak son fiyatlar KDV düzenlemesinin öncesine göre daha yüksek durumda.

İNDİRİM ADI ALTINDA BİNDİRİM

Örneğin 30’lu yumurtayı düzenleme öncesi 38,90’dan satan zincir marketler, KDV indiriminin yürürlüğe girmesinden hemen önce fiyatı 45,90’a çekti. Daha sonra KDV indirimiyle fiyatı 42,95’e çekti. Aslında indirim yapmış gibi görünen marketler aslında bindirim yapmış oldu.

“FİYATLARIN DÜŞMEDİĞİNİ ÜZÜLEREK GÖRDÜM”

Türkiye Değişim Partisi Genel Başkanı Mustafa Sarıgül, marketlerin indirim oyunuyla ilgili bir video paylaştı. Ünlü bir zincir markete giden Sarıgül, bir hafta öncesine göre fiyatlarda indirim olmadığını söyledi. Sarıgül, “1 hafta önce buradaydım. Fiyatlara baktım, inceledim. Sonra sayın bakan ‘KDV’yi düşürdüm, fiyatlar düşecek’ dedi. Şimdi aynı yerdeyim aynı noktadayım. Sayın bakan, fiyatlar burada. Fiyatların düşmediğini bir kez daha üzülerek gördüm. Esnaflarımız perişan, lütfen elektrik faturalarındaki fiyatları da düşürün” dedi.

Mustafa Sarıgül, Ekonomi, Güncel, Haberler

ETİKETLER: ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.