enflasyonemeklilikötvdövizakpartichpmhp
DOLAR
34,5540
EURO
36,3295
ALTIN
2.921,14
BIST
9.659,96
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
11°C
İstanbul
11°C
Az Bulutlu
Salı Az Bulutlu
11°C
Çarşamba Az Bulutlu
13°C
Perşembe Parçalı Bulutlu
14°C
Cuma Çok Bulutlu
15°C

Düşük göz kapağı kaderiniz değil!

Ünlülerin göz doktoru olarak tanınan Op. Dr. Tuncay Sezgin, yüz ifadesini değiştiren düşük göz kapağından kurtulmanın zor olmadığını söyledi.

Düşük göz kapağı kaderiniz değil!
21.02.2024
4
A+
A-

BURSA (İGFA) – Blefaroptoz olarak da bilinen pitozis yani göz kapağı düşüklüğünün deri veya yağ fazlalığı, kas ya da bağların zayıflaması ve genetik yatkınlık nedeni ile bir gözün veya her iki gözün üst göz kapağının kornea üzerini örtecek şekilde kapatması olduğunu söyleyen Op. Dr. Tuncay Sezgin, konuyla ilgili bilgi verdi.

Göz kapağı kaslarındaki sinirlerin herhangi bir nedenle doğuştan hasarlı olması ya da hasar görmesi, göz kapaklarındaki şişkinlik, yaşlılık ile birlikte deri ve kas zayıflaması, katarakt gibi göz için geçirilen ameliyatlar ya da tümörün göz kapağı düşüklüğünün en önemli nedenleri olduğunu belirten Sezgin, “Tedavide levator rezeksiyonu ve frontal askı adı verilen yöntemler kullanılmaktadır. Göz kapağını oynatan kas dokusunun problemli olması, göz kapağını aşağı çekiyor ise bu durumda küçük bir kesi ile göz kapağı kasına ulaşılarak, kas kısaltılmakta ve şikayetlerin önüne geçilmektedir. Göz kapağı düşüklüğü doğuştan ise, sinir hasarı ile oluşmuşsa ve kas çalışmıyorsa göz kapağı içeriden olacak şekilde kaşı kaldıran kasa asılır. Hasta kaşını kaldırdığında ve indirdiğinde göz kapağını kaldırıp indirmiş olur. Çocuklarda ise levator kasının kuvvetlendirilmesi ya da göz kapağını kaldırmaya yardımcı olabilecek kasları bağlama prosedürü uygulanabilir” dedi.

ETİKETLER: ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.