enflasyonemeklilikötvdövizakpartichpmhp
DOLAR
32,2020
EURO
35,0069
ALTIN
2.504,53
BIST
10.643,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
22°C
İstanbul
22°C
Açık
Cumartesi Az Bulutlu
23°C
Pazar Az Bulutlu
24°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C
Salı Az Bulutlu
24°C
SON DAKİKA
23:42 Nevşehir Belediyesi tarafından vatandaşlara çeşitli türde 50 bin sebze fidesi ücretsiz olarak dağıtılacak
23:40 Mudanya Belediyesi Mayıs Ayı Olağan Meclis Toplantısı’nda Mudanya Dolgu Alanı’nda bulunan Kapalı Pazar Yeri’nin yeniden kullanıma açılması oy birliği ile kabul edildi
23:25 Başkan Tugay: “Biz bütün Makedonya ile kardeşiz”
19:06 Bursa’da yemek sanayicilerinden gastronomi hamlesi
18:50 Tomurcuk çay alım fiyatı belli oldu
18:40 Mahalle kadın derneklerinden Başkan Şadi Özdemir’e ziyaret
18:38 Küresel rapor açıklandı… 10 riskin 5’i çevreyle ilgili
18:37 Yem sektörüne akademik ve bilimsel çalışmalarla yön veriyor
18:36 Temren hedefleri imha etti
18:34 Başkan Bozbey, muhtar toplantılarına İnegöl’den başladı
18:33 Çılgın ikramiye tutarı 300 milyon TL’yi aştı
18:32 Başkan Dr. Cemil Tugay, Dünya Bankası yetkilileri ile bir araya geldi
18:31 Antalya Büyükşehir ve ASAT’ın 2023 mali yılı kesin hesapları oy birliğiyle kabul edildi
18:29 Başkan Topaloğlu pazar esnafını ziyaret etti
18:28 Ayvalık Belediye Başkanı Mesut Mesut Ergin, Uluslararası Konferansta UNESCO Dünya Mirası Süreci’ni anlattı
18:23 Kadıköy Anadolu Lisesi Kütüphanesi, Kayalar Ailesi Desteğiyle Yenilendi
18:07 İzmir afetlere dirençli kent olarak öne çıkacak
18:06 İzmit’te ibadethanelerde hijyen çalışması sürüyor
17:55 İzmit’te Modern Hayvan Pazarı’nda satışlar 27’sinde başlıyor
17:54 Bursa Büyükşehir’den emeklilere destek çeki… Başvurular başladı
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Recep Altepe, Bursa’da yerel seçim sürecini değerlendirdi

Ak Parti Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı ve geçmiş dönem Bursa Büyükşehir Belediye Başkanlığı yapmış olan Recep Altepe, Herkes Duysun ekranlarında Aylin Tekir moderatörlüğünde Gazeteci-Yazar Mesut Demir ve Mehmet Ali Ekmekçi’nin Bursa’daki yerel seçimlere dair sormuş olduğu soruları yanıtladı.

Recep Altepe, Bursa’da yerel seçim sürecini değerlendirdi
19.02.2024
0
A+
A-

OĞUZHAN OSMAN BİLGİN/ HERKES DUYSUN

BURSA (İGFA) – Ak Parti Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı ve geçmiş dönem Bursa Büyükşehir Belediye Başkanlığı yapmış olan Recep Altepe, Herkes Duysun TV ekranlarında yaklaşmakta olan 31 Mart yerel seçim sürecine dair değerlendirmelerde bulundu.

6 senelik aranın ardından tekrar Ak Parti içerisinde göreve döndüğünü ifade eden Recep Altepe, “Bu süreçte olabildiğince katkı sağlayacağız. Hem Bursa hem de Türkiye için hizmet edeceğiz. 45 yıllık bir siyasi birikimimiz var. Bu süreçte öncelikle Bursa’mıza katkı sunabilmek için ve ve ülkemizde belediyelerimize yön göstermek için elimizden geleceğiz yapacağız.” dedi.

“YEREL YÖNETİCİLER ÇOK ÖNEMLİ”

Yerel yönetimlerin artık dünya da önemli bir konumda olduğunu vurgulayan Recep Altepe, “Dünya da belediye başkanları ve yerel yöneticiler çok önemli. Artık şehirler yarışıyor. Yerelleşme sağlandığında kalkınmada beraberinde geliyor. Yerel yönetimler alanında ciddi reformlar yaptık Ak Parti olarak. İnşallah yeni reformlarında gelmesini bekliyoruz. Seçime 40 gün kadar bir zaman var. Bu sürede iyi oynayan kazanır.” dedi.

Bursa önemli bir şehir ancak her şeyi belediyenin yapmasını beklemek de olmaz diyen Recep Altepe, “Bazı yerlerde kaynak bulamadık şeklinde söylemler mevcut. Biz de zamanında çok uğraştık. Bursa’da çok para üretiliyor. Bunun bir kısmı bile Bursa’ya yatırılsa Bursa ihya olur. Yerel yönetimin en baş görevlerinden birisi vatadanşın ekonomosi yani kent ekonomisini doğru idare etmektir. Şehrin ekonomisinin iyi olması için ulaşım, altyapı gibi alanlarda eksikliklerin tamamlanması lazım.” dedi.

İL VE İLÇELERDE ANKETLERDE ÖNE ÇIKAN İSİMLERE GİDİLDİ

Ben göreve geldiğimde Bursa’da büyükşehir için aday belirleme süreci tamamlanmıştı diyen Recep Altepe, “Bu seçimde anketler öne çıktı. Çok risk alınmadı. Anketlerde öne çıkan isimler tercih edildi. 31 Mart’ta halkımız neyi takdir ederse o sonuç çıkacak. Muhalefet çok dağınık. Bu büyük bir avantaj. Muhalefet partilerinde bir istikrar yok. Seçimlerde muhalefetin iyi bir sonuç almasını beklemiyorum.” dedi.

Recep Altepe siyasi ortamın yapıcı olması gerektiğini şu sözlerle ifade etti:

“Siyasi partilerinin amacı amacı yerelde ve ülke genelinde hizmet etmek. Siyaset kavga yeri değil. Yapıcı olmak gerekiyor. Bu şehrim meclisindeysen şehre katkı vermek gerekiyor.”

“BURSA BİR BAŞKENT VE TEK KİMLİĞİ OLMAZ”

Bursa dağından denizine kültür ve tarih olarak dolu bir şehir diyen Recep Altepe, “Cumhuriyetin ilk yıllarında özellike Balkanlardan gelenler Bursa’daki imkanları görünce bu bölgeye yerleştiler. Şu anda Bursa sanayi şehir kimliğine sahip. Bursa’nın imkanları nedeniyle sanayide bu alanda kuruldu. Şu anda en önemli kimliği sanayi olarak öne çıkmasına rağmen diğer alanlarda da Bursa önemli bir şehir.” dedi.

ETİKETLER: , , , ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.