enflasyonemeklilikötvdövizakpartichpmhp
DOLAR
32,9324
EURO
35,2243
ALTIN
2.443,96
BIST
10.596,53
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
28°C
İstanbul
28°C
Açık
Perşembe Açık
28°C
Cuma Parçalı Bulutlu
28°C
Cumartesi Az Bulutlu
29°C
Pazar Az Bulutlu
30°C

Aliağa Körfezi’nde ilk yapay resifler denizle buluştu

T.C. Tarım ve Orman Bakanlığı, Balıkçılık ve Su Ürünleri Genel Müdürlüğü tarafından onaylanan, Aliağa Belediyesi ile İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü’nün işbirliğiyle gerçekleştirilen Aliağa Körfezi’nde yapay resif projesi için önemli bir adım atıldı.

Aliağa Körfezi’nde ilk yapay resifler denizle buluştu
16.02.2024
2
A+
A-

İZMİR (İGFA) – Toplamda 600 adet resifin atılması planlanan projenin ilk resifleri, İzmir İl Tarım ve Orman Müdürü Mustafa ŞAHİN, Aliağa Belediye Başkanı Serkan ACAR İlçe Kaymakamı Zekeriya GÜNEY Balıkçılık ve Su Ürünleri Şube Müdürü Bülent CANATAN İlçe Tarım ve Orman Müdürü Selim AKSAKAL Su Ürünleri Kooperatifi Yönetim kurulu Üyeleri ve Başkanının katılımıyla denizle buluştu.

Aliağa körfezinde geçekleştirilen Projenin amacı, körfezdeki deniz yaşamını desteklemek ve çeşitlendirmektir. Yapay resifler, deniz tabanında yaşam alanı ve üreme yerleri sağlayarak deniz ekosisteminin zenginleşmesine katkıda bulunacak. Aynı zamanda, balıkçılık faaliyetlerini destekleyerek yerel ekonomiye ve balıkçıların geçimine katkı sağlayacaktır.

İl Müdürü Mustafa ŞAHİN, proje hakkında şunları söyledi: “Doğal deniz yaşamını korumak ve çoğaltmak için önemli bir adım attık. Yapay resifler, deniz biyolojisinin zenginleşmesine ve balıkçılık faaliyetlerinin sürdürülebilirliğine katkı sağlayacak.”

Yapay resif projesi, sadece Aliağa Körfezi’nin değil, aynı zamanda çevre koruma ve sürdürülebilir balıkçılık alanında ülke genelindeki benzer projeler için de bir örnek teşkil ediyor. Bu tür çevresel projelerin yaygınlaştırılmasıyla deniz ekosistemlerinin korunması ve gelecek nesillere sağlıklı bir çevre bırakılması hedefleniyor.

ETİKETLER: , ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.