enflasyonemeklilikötvdövizakpartichpmhp
DOLAR
34,1623
EURO
38,1653
ALTIN
2.914,46
BIST
9.777,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
17°C
İstanbul
17°C
Hafif Yağmurlu
Pazartesi Çok Bulutlu
18°C
Salı Az Bulutlu
22°C
Çarşamba Parçalı Bulutlu
24°C
Perşembe Parçalı Bulutlu
27°C
SON DAKİKA
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Kabaş’ın avukatı, mahkemeden tahliye talep etti

Katıldığı TV programlarında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil …

Kabaş’ın avukatı, mahkemeden tahliye talep etti
14.02.2022
157
A+
A-

Katıldığı TV programlarında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu’na yönelik sözleri nedeniyle 11 yıla kadar hapis cezası istenen gazeteci Sedef Kabaş’ın avukatı Uğur Poyraz, yargılamanın görüleceği İstanbul 36. Asliye Ceza Mahkemesi’ne başvurarak müvekkilinin tahliyesini talep etti.

“Cumhurbaşkanına Hakaret” suçundan İstanbul 10. Sulh Ceza Hakimliği’nce 22 Ocak’ta tutuklanan Sedef Kabaş hakkındaki soruşturma geçen hafta tamamlanmıştı.

’11 YILA KADAR HAPSİ İSTENİYOR’

İstanbul Cumhuriyet Savcılığı Basın Bürosu’nca hazırlanan iddianamede, Gazeteci Sedef Kabaş’ın katıldığı TV programında zincirleme şekilde “Cumhurbaşkanına hakaret” suçlamasıyla 7 yıla kadar hapis istenirken, 14 Ocak tarihli programda İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu’na yönelik sözleri nedeniyle de “Kamu görevlisine görevinden dolayı hakaret” suçlamasıyla toplam 4 yıl 8 aya kadar hapis talep ediliyor.

‘HAKSIZLIĞI SON VERECEK Mİ?’

Kabaş’ın avukatlarından Uğur Poyraz, iddianamenin gönderildiği İstanbul 36. Asliye Ceza Mahkemesi’ne bu sabah tahliye talebinde bulunduğunu açıkladı. Poyraz sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Bakalım mahkeme haksızlığa son verecek mi?” diye yazdı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.