enflasyonemeklilikötvdövizakpartichpmhp
DOLAR
34,1623
EURO
38,1653
ALTIN
2.914,46
BIST
9.777,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
28°C
İstanbul
28°C
Az Bulutlu
Cumartesi Parçalı Bulutlu
27°C
Pazar Çok Bulutlu
16°C
Pazartesi Çok Bulutlu
18°C
Salı Az Bulutlu
22°C
SON DAKİKA
TÜMÜNÜ GÖSTER →

28 Şubat tarihi özellikle mi seçildi? Kılıçdaroğlu’ndan merak edilen soruya yanıt

Kılıçdaroğlu’nun çağrısı üzerine 6 muhalefet partisinin temsilcileri dün akşam bir araya gelmişti. Kemal Kılıçdaroğlu, Meral Akşener, Temel …

28 Şubat tarihi özellikle mi seçildi? Kılıçdaroğlu’ndan merak edilen soruya yanıt
13.02.2022
164
A+
A-

Kılıçdaroğlu’nun çağrısı üzerine 6 muhalefet partisinin temsilcileri dün akşam bir araya gelmişti. Kemal Kılıçdaroğlu, Meral Akşener, Temel Karamollaoğlu, Gültekin Uysal, Ahmet Davutoğlu ve Ali Babacan’ın katıldığı 5 saat 30 dakikalık görüşmenin ardından ortak bir bildiri yayınlandı. Açıklamada liderler, güçlendirilmiş parlamenter sistemle ilgili mutabakat metnini 28 Şubat 2022’de açıklayacaklarını duyurdu.

İŞARET EDİLEN TARİH TARTIŞMALARI ALEVDİRDİ

İşaret edilen tarihin Türkiye tarihinde post-modern darbe olarak tanımlanan 28 Şubat’ın yıl dönümünde olması yeni tartışmaları başlattı. Bir kesim bunu bir ima olarak görmeyi tercih ederken, diğer kesim ise helalleşme çağrısının bir başka adımı olarak tanımladı.

“ÖZELLİKLE 28 ŞUBAT OLSUN DİYE DÜŞÜNCEMİZ OLMADI”

Toplantıyla ilgili Halk TV’den Fikret Bila’ya açıklamalarda bulunan CHP lideri Kılıçdaroğlu, mutabakat metninin 28 Şubat’ta paylaşılacak olmasıyla ilgili de konuştu.

Bunun ne geçmişteki 28 Şubat bildirisiyle ne de helalleşme çağrısıyla ilgisi olmadığını ifade eden Kılıçdaroğlu, “Hayır, özellikle 28 Şubat olsun diye bir düşüncemiz olmadı. Çalışmamızı mümkün olduğu kadar zaman yitirmeden yürütmek istiyoruz. Bir sonraki toplantı için hazırlıklar yapılması gerekiyor. O açıdan mümkün olan en uygun zamanı belirledik. Yoksa bir hafta sonraya Mart başına da bırakabilirdik. Ama hazırlıkların o güne yetişebileceği düşünüldüğü için 28 Şubat olarak belirledik” dedi.

“DAHA GENİŞ BİR TOPLANTI OLACAK”

28 Şubat’taki toplantıda başka katılımcıların da olacağını söyleyen Kılıçdaroğlu, “28 Şubat’ta sadece altı genel başkan olmayacak. Daha geniş bir toplantı olacak. Bizim için meslek kuruluşları, sivil toplum kuruluşları çok önemli. O nedenle toplantıya meslek kuruluşları, barolar, sendikalar da katılacak. Sonra genel başkanlarla hep birlikte kamuoyuna açıklama yapacağız” ifadelerine yer verdi.

Kemal Kılıçdaroğlu, Muhalefet, 28 Şubat, Politika, Güncel, Haberler

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.