enflasyonemeklilikötvdövizakpartichpmhp
DOLAR
34,5792
EURO
36,3708
ALTIN
2.911,96
BIST
9.659,96
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
11°C
İstanbul
11°C
Az Bulutlu
Salı Çok Bulutlu
11°C
Çarşamba Çok Bulutlu
12°C
Perşembe Parçalı Bulutlu
14°C
Cuma Az Bulutlu
15°C

Saint-Gobain Türkiye, Eskişehir’de Düzenlenen 6. Ulusal Yapı Kongresi ve Sergisi’nde Yapı Sektörü ile Buluştu

Sürdürülebilir ve hafif inşaat çözümlerinde dünya lideri olan Saint-Gobain Türkiye, “Değişen Dünyada Yapılı Çevre” başlıklı 6. Ulusal Yapı Kongresi ve Sergisi’nin sponsoru olarak Türkiye’de yapı sektörünün alanında uzman isimleri ile Eskişehir’de bir araya geldi.

Saint-Gobain Türkiye, Eskişehir’de Düzenlenen 6. Ulusal Yapı Kongresi ve Sergisi’nde Yapı Sektörü ile Buluştu
04.01.2024
0
A+
A-

Sürdürülebilir ve hafif inşaat çözümlerinde dünya lideri olan Saint-Gobain Türkiye, “Değişen Dünyada Yapılı Çevre” başlıklı 6. Ulusal Yapı Kongresi ve Sergisi’nin sponsoru olarak Türkiye’de yapı sektörünün alanında uzman isimleri ile Eskişehir’de bir araya geldi.

 Aralarında Weber, Vetrotech, Ecophone, Saint-Gobain Glass, PAM, Chryso, Saint-Gobain Aşındırıcılar gibi şirketlerin olduğu, iştirakleri içerisinde İzocam ve Dalsan’ın da yer aldığı 14 marka ile Türkiye’de faaliyet gösteren Saint-Gobain Türkiye, sürdürülebilir bir geleceği tüm inşaat ve yapı sektörü paydaşları ile birlikte inşa etme amacıyla faaliyetlerini sürdürüyor. 

Dayanıklı ve sürdürülebilir şehirleri inşa etmede önemli katkılar sağlayan Saint-Gobain, sürdürülebilir bir dünya için çevreye ve doğaya daha az zarar veren, doğal kaynakların daha etkin kullanıldığı, karbon salımının düşük enerji verimliliğinin yüksek olduğu inovatif binalar tasarlanmasını destekliyor.

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde, TMMOB Mimarlar Odası Ankara, Antalya ve Eskişehir Şubelerinin iş birliğiyle gerçekleşen 6. Ulusal Yapı Kongresi ve Sergisi’nde değişen dünya, çevre ve yaşam koşullarının yapı sektörüne etkisi ve yapılı çevrenin bu koşullara uyumu, yapı malzemesi, mekân, bina, şehir, çevre ölçeklerine kadar yapı sektörü ile ilgili farklı disiplinlerden görüşler ve çalışmalar katılımcılar ile buluştu.

Değişen dünyanın hassasiyetlerine yapılı çevrenin adaptasyonunu tartışacak nitelikte “Döngüsel Tasarım, İklim Değişikliği, Sayısal Tasarım, Sanal Gerçeklik ve Geleceğin Mekânları” olmak üzere belirlenen birden fazla tema üzerine kurulu Kongre’de alanında uzman birçok katılımcı farklı temalarda görüş bildirdi.

Kongrede, her geçen gün genişleyen mimarlık disiplinin gündemi ve araştırma-uygulama konuları kapsamında, olağandışı koşullar ve ortamlar için tasarım, geleceğin mekân tasarımı ve adaptasyonu, sanal gerçeklik teknolojileri ve sayısal tasarım, gelecek koşullara dayanıklı yapılı çevrelerin geliştirilmesi ve çözümler üretilmesi gibi gündemin ilgi çeken konuları kamuoyu ile paylaşıldı.

“İnsanların konfor arayışına cevap veriyoruz”

Hafif inşaat ve inşaat sanayinin dekarbonizasyonunu ele alarak hafif inşaat çözümleri üretip günlük hayatta kişilerin konfor arayışlarına cevap verme çabasında olduklarını dile getiren Saint-Gobain Türkiye Mimari Çözümler Müdürü Kubilay Büyüklü ‘‘Geleceğin şehirlerini inşaa edebilmek için geleceğin binalarını nasıl tasarlayacağımızı düşünmemiz gerekir. İnsan ömrünün büyük bir kısmını binaların içinde geçiriyor ve yaşadığımız ortamın insan konforuna hizmet edecek bir alt yapıda olması gerekli. Güvenli ve sürdürülebilir bir yaşama kavuşabilmenin anahtarı bugünden harekete geçmek olduğunun bilincindeyiz. Yapısal olarak bina inşaa tekniklerimizi inovatif ve sürdürülebilir malzemeler ile destekliyoruz. 

1992 yılında yürürlüğe giren Birleşmiş Milletler İklim De­ğişikliği Çerçeve Sözleşmesi ile önemli bir adım atılmıştır. 2015 yılında Paris İklim anlaşması ve ardından 2019 yılında yayınlanan Avrupa Yeşil Mutabakatı ile iklim değişikliğini önleme konusunda atılan bu adımlar ülkeler ve kuruluşlar açısından bağlayıcı hedef ve önlem paketi haline dönüşmüştür.

2030 yılına kadar önemli maddelerden biri olan iklim değişikliği üstesinden gelmemiz gereken hedeflerimiz arasında. Saint-Gobain grubu olarak bu amaca hizmet edecek şekilde 2030 yılında endüstriyel su tüketimimizi yüzde 50, karbon emisyonlarımızı yüzde 33’e kadar azaltmayı, geri dönüştürülebilir ambalajları yüzde 100 kullanmayı ve bütün ürün grupları için yaşam döngüsü analizimizi yüzde 100 yapmayı hedef olarak belirledik. 2050 yılına kadar Net Sıfır Karbon olma taahhüdünde bulunduk” dedi. Büyüklü, dirençli ve sürdürülebilir yapıların, Saint-Gobain’in hedefleri ile örtüştüğünün altını çizerek konuşmasını tamamladı.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.