enflasyonemeklilikötvdövizakpartichpmhp
DOLAR
34,5071
EURO
36,1765
ALTIN
2.986,33
BIST
9.367,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Parçalı Bulutlu
17°C
İstanbul
17°C
Parçalı Bulutlu
Cuma Yağmurlu
19°C
Cumartesi Az Bulutlu
9°C
Pazar Çok Bulutlu
10°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
9°C

Türkiye’nin yüzde 42’si kaliteli uyku uyuyamıyor

IPSOS tarafından dokuz Avrupa ülkesinde yürütülen Herbalife Sağlık ve Mutluluk Raporu, Türkiye’de insanların yüzde 42’sinin kaliteli uyku uyuyamadığını ortaya koydu. Araştırmaya katılanların üçte biri ise düzenli olarak haftada üç kez egzersiz yapma alışkanlığına sahip olduklarını ifade etti.

Türkiye’nin yüzde 42’si kaliteli uyku uyuyamıyor
06.12.2023
1
A+
A-

İSTANBUL (İGFA) – Araştırma şirketi IPSOS’un dokuz Avrupa ülkesinde yaptığı ‘Herbalife Sağlık ve Mutluluk Raporu’ yayınlandı.

Bireylerin beslenme alışkanlıkları, egzersiz alışkanlıkları ve uyku düzenleri üzerine odaklanan araştırma, Türkiye’nin sağlık ve sağlıklı yaşam tercihleri hakkında da önemli bilgiler sunuyor.

Rapora göre, Türkiye’de araştırmaya katılanların yüzde 80’i, 6-8 saat arasında uyuduğunu belirtirken, yüzde 38’i kaliteli uyku düzeyinin ortalama seviyede olduğunu, yüzde 42’i ise kaliteli uyku uyuyamadığını söylüyor. Bu durum, modern yaşamın getirdiği stres, yoğun tempo ve diğer faktörlerle mücadele ederken, birçok insanın sağlıklı yaşamda dengeyi kuramadığını ortaya koyuyor.

25-44 YAŞ ARASI BİREYLERİN YÜZDE 46’SI BESİN TAKVİYESİ KULLANIYOR

Uyku düzeninin yanı sıra sağlıklı yaşam üzerine birçok sorunun sorulduğu ankette, takviye edici gıda kullanımına ilişkin soruya katılımcıların yüzde 72’si, takviye edici gıdalarındengeli yaşam biçiminde önemli bir rol oynadığını söyledi.

Özellikle 25 ila 34 yaş aralığındaki bireylerin yüzde 46’sı, genel sağlık ve refahlarınıartırmak amacıyla takviye edici gıdalara başvurduklarını ifade etti.Bu sonuçlar, artık takviye edici gıdaları sadece fitness tutkunlarının tercih ettiği bir alan olarak değil, aynı zamanda zihinsel ve duygusal sağlık açısından da önemli bir araç olarak gören bir genel eğilim olduğunu gözler önüne seriyor. Ayrıca, araştırmaya katılanların önemli bir kısmı, takviyelerin ‘zihin ve ruh halini’ iyileştirme konusundaki etkilerine dikkat çekerek, bu tür ürünlerin sadece fiziksel performansı artırmakla sınırlı olmadığını söyledi.

ETİKETLER: , ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.