enflasyonemeklilikötvdövizakpartichpmhp
DOLAR
33,9762
EURO
37,6709
ALTIN
2.725,36
BIST
9.771,16
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
28°C
İstanbul
28°C
Hafif Yağmurlu
Pazartesi Çok Bulutlu
28°C
Salı Az Bulutlu
29°C
Çarşamba Hafif Yağmurlu
29°C
Perşembe Az Bulutlu
31°C

Formula 1’de 33 pilot arasında tek… Yurtdışında temsilde ise ilk kadın

İtalya’da otomobil yarışının zirvesi olarak kabul edilen TCR Italya Şampiyonası, Cumhuriyet’in 100. yılı ile aynı zamanda, İtalya’nın ünlü Formula 1 pisti Imola’da gerçekleşti.

Formula 1’de 33 pilot arasında tek… Yurtdışında temsilde ise ilk kadın
07.11.2023
3
A+
A-

İSTANBUL (İGFA) –Doritos’un Marka Müdürü olarak görev alan Seda Kaçan, İtalya’nın ünlü Formula 1 pisti Imola’da gerçekleşen yarışlarda ilk üçe girerek Cumhuriyet’inn 100. Yılında Türkiye bayrağını İtalya’da dalgalandırdı.

Yarıştaki 33 pilot arasındaki tek kadın pilot olan Seda, Türkiye’yi otomobil sporlarında pist branşında yurt dışında temsil eden ilk kadın oldu.

“Siz yeterince isterseniz, önünüzde hiçbir engel duramaz!” mesajını veren Seda Kaçan, kendi hikayesini de şöyle özetledi:

“Genç kadınların %62’si hayallerinin önünde engeller olduğuna inanıyor. Üzücü olan bir gerçek var ki bu engellerin bazıları gerçek, bazıları ise oluşmuş kalıplar. Ve bu kalıpları yıkmak bizim elimizde! Ben yarış pilotu olma hayalimden bahsettiğimde herkes neden olamayacağımı anlattı. Hiç kimseyi dinlemedim, pes etmedim ve cevabımı ülkemiz adına aldığım kupalarımla verdim.”

Kaçan, 2024 yılında da Türkiye’yi yurt dışında temsil etmeyi sürdürmeyi ve kadınların motor sporlarındaki temsiliyetini güçlendirmeyi hedefledi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.