Liseyi hayalini kurduğu okulda okumak isteyen milyonlarca öğrenci LGS çalışmalarını sürdürüyor. LGS 2022 yılında 5 Haziran’da düzenlenecek. MEB …
Liseyi hayalini kurduğu okulda okumak isteyen milyonlarca öğrenci LGS çalışmalarını sürdürüyor. LGS 2022 yılında 5 Haziran’da düzenlenecek. MEB tarafından LGS başvuru tarihleri açıklanmazken, geçtiğimiz yıl olduğu gibi bu yıl da LGS başvuru işlemlerinin bakanlık tarafından gerçekleştirilmesi bekleniyor.
Öğrenciler, aylardır çalışmalarını yaptığı LGS sınavında ter dökecek. MEB tarafından gerçekleştirilecek sınavın tarihini sorgulamaya başladı. Son iki yıldır pandemi şartları altında gerçekleştirilen LGS’de bu yılda benzer kuralın uygulanması bekleniyor.
LGS 2022 NE ZAMAN?
Milli Eğitim Bakanı Özer’den LGS açıklaması geldi. Bakan Özer; “Liselere Geçiş Sınavı 5 Haziran’da yapılacak” dedi.
LGS BAŞVURUSU NE ZAMAN?
Öğrencilerin lise öğrenimini görmek için katılım göstereceği LGS 2022 için başvurular ise önümüzdeki haftalarda başlayacağı duyuruldu. Geçtiğimiz yıl LGS başvuru kılavuzu yayınlanmış ancak LGS başvuruları ise otomatik olarak alınmıştı. Bu sene de bu uygulamanın devam etmesi bekleniyor.
LGS’YE DAİR GEÇMİŞ İSTATİSTİKSEL BİLGİLER
LGS’de kaç kişi birinci oldu?
LGS’de 36 ilden 97 kişi 500 puan (tam puan) aldı. 2021 LGS sınavında en yüksek başarı Türkçede olurken en düşük başarı Matematik sınavında gerçekleşti.
LGS sınavında kimler başarılı: Kızlar mı erkekler mi?
Doğru cevap sayısı ortalamalarının cinsiyete göre değişimi incelenmiş ve kız öğrencilerin ortalamalarının Matematik dışındaki tüm alt testlerde erkek öğrencilerden daha yüksek olduğu belirlenmiştir.
Anne ve baba eğitim düzeyine göre sınav puanlarının değişimine odaklanılmış, anne ve baba eğitim düzeyi ilkokul olan öğrencilerle lisansüstü olan öğrenciler arasında 120 puana varan fark olduğu görülmüştür.
Bu sonuçlar, 2020 yılında olduğu gibi, anne ve baba eğitim düzeyindeki artışın sınav performansındaki artışla ilişkili olduğunu göstermektedir.
LGS’de yüzdelik dilim nedir?
LGS’de yüzdelik dilim, öğrencinin sınavda sıralandırmaya bağlı olarak oluşan “yüzde” ifadesidir. LGS’nin yüzdelik dilimine göre sınav genelinde %8 giren bir öğrenci 1.300.000 (LGS’ye giren yaklaşık öğrenci sayısı) öğrenci arasında 104.000 olmuştur.