enflasyonemeklilikötvdövizakpartichpmhp
DOLAR
32,2247
EURO
34,9384
ALTIN
2.418,85
BIST
10.676,65
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
20°C
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Pazartesi Hafif Yağmurlu
22°C
Salı Az Bulutlu
24°C
Çarşamba Az Bulutlu
25°C
Perşembe Az Bulutlu
26°C
SON DAKİKA
15:20 Fırat Kalkanı’nda 3 terörist etkisiz!
14:40 Konak’tan yenidoğan bebeklere ‘hoş geldin’ hediyesi
14:39 Hisarcıklıoğlu’dan Bilişim Fuarı’na tam not
14:20 Edirne’de 21 düzensiz göçmen yakalandı
13:20 Bu koridor Avrupa’nın önemli parçası olacak… Bulgaristan’dan Türkiye’ye bağlanacak
13:01 Çeşme Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü, ilçenin dört bir yanında yol bakım, onarım ve yenileme çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor
13:00 Başkan Ünsal: Tarihi mirasımızı en güçlü şekilde geleceğe taşıyoruz
12:58 Çiğli Atıksu Arıtma Tesisi Revizyonda sona gelindi sıra 4’üncü fazda
12:54 Meslek Fabrikası, kadın oksijen kaynakçıları yetiştiriyor Kadın kaynakçılar iş başında
12:50 İzmir’den ‘Ay’a yolculukta yeni dostluklar kurulacak
12:06 Sivil anayasa için söz gençlerde
11:14 Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı ve Konya İl Sağlık Müdürü Mehmet Koç, Konya’ya sağlık alanında değer katacak Toplum Ruh Sağlığı Merkezi ve Sağlıklı Hayat Merkezi’nde incelemelerde bulundu
11:13 Antalya yazlık çiçeklerle rengarenk olacak
11:11 Çankaya Belediye Başkanı Hüseyin Can Güner 6 Şubat Depremleri Konferansına Katıldı
11:10 Başkan Duman “askıda yemek” uygulamasıyla dayanışmayı büyütüyor
10:57 Büyükşehir’in SEKA İhtisas Merkezi’ndeki Moda Akademisinde; Cihan Nacar geleceğin modacılarıyla buluştu
10:56 Büyükşehir, Bayraktar’da tarımsal sulama kanallarını temizledi
10:55 Başkan İbrahim Sandıkçı: “Çocuklarımızı sıfır atık kültürüne sahip bireyler olarak yetiştiriyoruz”
10:36 Gümrük’ten zehir tacirlerine geçit yok!
10:06 Gemlik’te Gazze’ye destek yürüyüşü
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Vodafone 20 Tonu Aşkın Elektronik Atığı Kodlama Sınıfına Dönüştürdü

Daha sürdürülebilir bir dünya hedefiyle çalışmalarını sürdüren Vodafone, elektronik atıkların geri dönüşümünü teşvik etmek ve bu konuda farkındalık yaratmak amacıyla 4 yıl önce başlattığı “Bu Atıklar Kod Yazıyor”projesini ülke genelinde yaygınlaştırmaya devam ediyor

Vodafone 20 Tonu Aşkın Elektronik Atığı Kodlama Sınıfına Dönüştürdü
14.10.2023
2
A+
A-

Daha sürdürülebilir bir dünya hedefiyle çalışmalarını sürdüren Vodafone, elektronik atıkların geri dönüşümünü teşvik etmek ve bu konuda farkındalık yaratmak amacıyla 4 yıl önce başlattığı “Bu Atıklar Kod Yazıyor”projesini ülke genelinde yaygınlaştırmaya devam ediyor. Projeyle e-atıkları kodlama sınıfına dönüştüren Vodafone, bugüne kadar 8 ilde kodlama sınıfları açarak yaklaşık 10 bin çocuğun hayatına dokundu. Proje kapsamında toplanan e-atık miktarında geçtiğimiz yıldan bu yana önemli bir artış yakalanarak 20 tonu aşkın e-atık geri dönüştürüldü.

 

Dünya Elektronik Atık Günü vesilesiyle bir açıklama yapan Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Hasan Süel, şunları söyledi:

“Çoğunluğu zehirli ve zararlı maddeler içeren elektronik atıklar, doğru şekilde yok edilmediğinde insan ve çevre sağlığına ciddi zararlar veriyor. Dünyadaki atıkların sadece %1’ini e-atıklar oluşturmasına rağmen, topraktaki tehlikeli madde kirliliğinin %70’ine e-atıklar sebep oluyor. Amaç odaklı bir şirket olarak, çevreye karşı sorumluluk taşıdığımıza inanıyor ve çevresel etkimizi en aza indirmek için çalışıyoruz. 2025’e kadar şebeke kaynaklı elektronik atıklarımızın %100’ünü yeniden kullanmayı, yeniden satmayı veya geri dönüştürmeyi hedefliyoruz. 2022 mali yılında faaliyetlerimiz sonucu ortaya çıkan e-atıkların %99’unu geri kazanım ve geri dönüştürme yoluyla ekonomiye kazandırdık. ‘Bu Atıklar Kod Yazıyor’ projesiyle de e-atıkları topluyor ve bu atıkların lisanslı geri dönüşüm firması tarafından geri dönüştürülmesini sağlıyoruz. Bugüne kadar 20 tonu aşkın e-atık topladık. Geri dönüşümden elde edilen ekonomik gelirle 8 ilde kodlama sınıfları açtık ve yaklaşık 10 bin çocuğun hayatına dokunduk. Vodafone olarak, e-atıkları artı değere dönüştürmeye, böylece hem sosyal hem de çevresel etki yaratmaya devam edeceğiz.” 

                                                                                                              

Yıl sonuna kadar 2 sınıf daha açacak 

 

Vodafone, eğitime destek olma ve çevresel etkisini azaltma hedeflerini harmanladığı “Bu Atıklar Kod Yazıyor” projesiyle, çalışanlarının, iş ortaklarının ve müşterilerinin evlerinden getirdiği e-atıkları topluyor ve lisanslı geri dönüşüm firması Akademi Çevre tarafından geri dönüştürülmesini sağlıyor. Geri dönüşümden elde edilen ekonomik gelirle, Türkiye Vodafone Vakfı ve Habitat Derneği işbirliğiyle yürütülen “Yarını Kodlayanlar” projesi kapsamında okullarda kodlama sınıfı kuruluyor. Bugüne kadar Mardin, Samsun, Adana, Gaziantep, Bingöl, Çanakkale, Uşak ve Bursa’da kodlama sınıfları açan Vodafone, bu yılın sonuna kadar 2 kodlama sınıfı dahaaçmayı hedefliyor.

 

53 kurumdan tam destek

 

“Bu Atıklar Kod Yazıyor” projesine 2020 yılından bu yana kurumlar da destek veriyor. İş ortağı kurumlar İstanbul, Ankara, İzmir, Adana, Antalya, Bursa, Denizli, Ordu, Kütahya, Batman, Tokat, Sakarya, Denizli, Diyarbakır, Gaziantep, Kayseri, Kocaeli, Samsun, Tekirdağ ve Giresun’da bulunan ofis ve fabrikalarında binlerce çalışanın desteğiyle e-atık topluyor. Projeye destek veren toplam kurum sayısı 53’e ulaştı. Organize Sanayi Bölgeleri Üst Kuruluşu’nun (OSBÜK) da eklenmesiyle geniş bir ekosisteme yayılan projenin destekçileri arasına son olarak Yemeksepeti de katıldı. “Bu Atıklar Kod Yazıyor” projesinin kurumsal destekçisi olmak için su[email protected] adresinden iletişime geçilebiliyor.

 

Hangi atıklar toplanıyor?

 

“Bu Atıklar Kod Yazıyor” projesi kapsamında artık kullanılamaz durumda olan bilgisayarlar, tabletler, yazıcılar, cep telefonları, klavyeler, fareler, şarj cihazları, sunucular, kameralar, müzik çalarlar, kablolar, uzaktan kumandalar, elektrikli süpürgeler, dikiş makineleri, saç kurutma makineleri, kahve makineleri, elektrikli mutfak gereçleri, uzaktan kumandalı oyuncaklar, kulaklıklar, video oyunları ve oyun konsolları, elektrikli spor ekipmanları ve giyilebilir spor ekipmanları toplanıyor. 

 

 

Vodafone hakkında

Vodafone, Avrupa ve Afrika’nın en büyük telekom şirketidir. Daha iyi bir gelecek hedefiyle, bireylerin yaşam kalitesini artıran, kritik sektörlerde dijitalleşmeyi sağlayan, kapsayıcı ve sürdürülebilir dijital toplumları mümkün kılan teknolojileri sunuyoruz.

17 ülkede 300 milyonu aşkın müşteriye mobil ve sabit iletişim hizmetleri sunuyor, 46 ülkede daha mobil ağlarda iş ortaklıkları yürütüyoruz. Aynı zamanda, Nesnelerin İnterneti (IoT) alanında dünya lideri bir şirket olarak, 167 milyonu aşkın cihaz ve platformu birbirine bağlıyoruz. Afrika’nın en büyük finansal teknoloji platformu Vodacom Finansal Hizmetler ve M-Pesa ile 7 ülkede 71 milyonu aşkın kişiye hizmet veriyoruz.

2040 yılına kadar net sıfır emisyona ulaşmak ve çevresel etkimizi azaltmak üzere çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Aynı şekilde, müşterilerimize de 2030 yılına kadar 350 milyon ton karbon emisyonunu azaltmada yardımcı oluyoruz. Ayrıca, 2025 yılına kadar şebeke atıklarımızın yüzde 100’ünü yeniden kullanma, yeniden satma ya da geri dönüştürme hedefimiz doğrultusunda, cihaz atıklarının azaltılmasına yönelik aksiyonlarımıza devam ediyoruz. 

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

ETİKETLER: , , , ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.