enflasyonemeklilikötvdövizakpartichpmhp
DOLAR
34,1623
EURO
38,1653
ALTIN
2.914,46
BIST
9.777,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
18°C
İstanbul
18°C
Hafif Yağmurlu
Pazartesi Az Bulutlu
17°C
Salı Az Bulutlu
22°C
Çarşamba Parçalı Bulutlu
24°C
Perşembe Parçalı Bulutlu
27°C

Büyükşehir’de Enerji Yönetim Sistemi Kurulacak

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, enerji yönetimini sağlayacak yeni bir sistemin kurulumu için kolları sıvadı

Büyükşehir’de Enerji Yönetim Sistemi Kurulacak
02.10.2023
1
A+
A-

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, enerji yönetimini sağlayacak yeni bir sistemin kurulumu için kolları sıvadı. Bu kapsamda, enerji maliyetlerinin düşürülerek farkındalık oluşturulması amacıyla hem Büyükşehir Belediyesi’nde hem de Kocaeli genelinde bilgilendirme eğitimleri düzenleniyor.

 

BİLGİLENDİRME TOPLANTISI

Bu eğitimlerden sonuncusu, Kocaeli Kongre Merkezi’nde daire başkanlıklarında sorumlu yöneticilerin ve enerji temsilcilerinin katılımıyla gerçekleştirildi. Yönetim gözden geçirme toplantısında, Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığınca yürütülen TS EN ISO 50001 EnYS-Enerji Yönetim Sistemi kapsamında bilgilendirme ve değerlendirmeler yapılarak, yönetici ve sorumlu temsilcilerin görüş ve önerileri alındı.

 

SON AŞAMAYA GEÇİLDİ

Yapılan yönetim gözden geçirme toplantısı ile birlikte TS EN ISO 50001 EnYS-Enerji Yönetim Sistemi’nin kurulumunun son aşamasına geçildi. Yapılacak olan belgelendirme denetimleri sonrasında sistem kurulmuş olacak. Enerjinin verimli kullanılarak tüketimlerin azaltılması sonucunda, etkin bir enerji yönetim sisteminin uygulanması; iklim değişikliği ile mücadele kapsamında, kurumda, kentte ve ülkede oluşan sera gazı miktarının da azaltılmasına katkı sağlayarak örnek bir çalışma modeli olacak.

 

ÇEVRE DUYARLILIĞI TEŞVİK EDİLECEK

Büyükşehir Belediye Başkanlığında 5627 sayılı Enerji Verimliliği Kanunu kapsamında kurum binalarında enerji yönetim sistemi oluşturulması, enerji tasarrufu yapılması, enerji giderlerinin düşürülmesi ve çevreye duyarlılığı teşvik eden süreç ve sistemlerin oluşturularak bu çalışmaların sürdürülebilirliğini sağlama amacıyla kurulması amaçlanıyor. Söz konusu TS EN ISO 50001-Enerji Yönetim Sisteminin kurulması için çalışmalar sürdürülmekte olup, sistemin kurulmasında önemli bir adım olan “Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Enerji Politikası” oluşturularak Büyükşehir web sitesinde yayımlandı.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

ETİKETLER:
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.