enflasyonemeklilikötvdövizakpartichpmhp
DOLAR
34,5435
EURO
35,9917
ALTIN
2.995,23
BIST
9.473,91
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Yağmurlu
19°C
İstanbul
19°C
Yağmurlu
Cumartesi Parçalı Bulutlu
9°C
Pazar Parçalı Bulutlu
11°C
Pazartesi Çok Bulutlu
10°C
Salı Hafif Yağmurlu
12°C

Ankara Buluşmaları’nda “Kent Hayatı ve Hayvan Hakları” konuşuldu

Keçiören Belediyesi tarafından sürdürülen ‘Ankara Buluşmaları’nda bu kez “Kent Hayatı ve Hayvan Hakları” konusu ele alındı.

Ankara Buluşmaları’nda “Kent Hayatı ve Hayvan Hakları” konuşuldu
07.09.2023
0
A+
A-

Keçiören Belediyesi tarafından sürdürülen ‘Ankara Buluşmaları’nda bu kez “Kent Hayatı ve Hayvan Hakları” konusu ele alındı.

Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok’un başkanlık ettiği toplantıya Türk Veteriner Hekimleri Birliği Vakfı Başkanı Safa Gür ve birlik üyeleri, Özel Hayvan Hastaneleri Derneği Başkanı Dr. Tarkan Özçetin, TÜRPAV Başkanı ve Gazi Üniversitesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Sinan Demirtürk katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Başkan Turgut Altınok, “Masum ve dilsiz canlılarımızı korumak ve yaşatmak için elimizden geleni yapıyoruz. Bir yandan da kısırlaştırma ve kimliklendirme çalışmalarına katkı sunuyoruz. Keçiören Belediyesi, Türkiye’nin en modern Geçici Hayvan Bakım ve Rehabilitasyon Merkezine sahip belediyelerindendir. Tabii can dostlarımızı en konforlu şekilde yaşatmaya çalışırken bir yandan da sahipsiz hayvanlarımızın popülasyonunu kontrol altına alma meselesi var. Ankara özelinde bir değerlendirme yapacak olursak, şuanda Ankara bir başkente yakışmayacak aksaklıklar ve sorunlar ile yüz yüze. İşte bu aksaklıkları ortadan kaldırmak şehrimizi yakıştığı konuma taşımak adına siz kıymetli akademisyen ve veteriner hekimlerimizle çözüm yollarının arayışına başladık. Bugün burada bizimle paylaşacağınız kıymetli bilgiler ışığında inşallah çözüm yolları üretecek, Ankara’yı bir başkente yakışır konuma getireceğiz.” dedi.

Başkan altınok’un konuşmasının ardından sırayla söz alan alanında uzman akademisyen ve veteriner hekimler tarafından Türkiye’de ve dünyadaki hayvan hakları ve çözüm stratejileri ile ilgili uygulamaların sunumu gerçekleştirilerek bu çerçevede nelerin yapılabileceği konuşuldu. Dünya Hayvan Sağlığı Örgütü (OIE) verileri üzerinden yapılan değerlendirmelerle, hayvan sağlığı ve popülasyonunun kontrol altına alınması gerektiğinin önemine değinildi. Sahipli ve sahipsiz hayvan kontrolünün sağlanması için çip ve kimliklendirme ile ilgili sürdürülebilir uygulamaların gelişmiş ülkelerde nasıl yapıldığına işaret edilerek buna ilişkin farklı görüşler bildirildi. Sahipli ve sahipsiz hayvan konusunda merkezi yönetimle yerel yönetimlerin iş birliği politikalarını daha bütüncül ve organize bir çalışma metoduyla sürdürmesinin en önemli konu olduğunun altı çizildi.  5996 Sayılı Veteriner Hizmetleri, Bitki Sağlığı, Gıda ve Yem Kanunu ile 5196 Sayılı Hayvanları Koruma Kanunu çerçevesinde denetimin ve sürdürülebilir politikaların hayata geçirilerek sahipsiz hayvanların popülasyonunu kontrol altına alma konusunda geniş çaplı değerlendirmelerde bulunuldu.

Başkan Turgut Altınok toplantının kapanışını yaparak katkılarından dolayı akademisyen ve veteriner hekimlere teşekkür etti.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

ETİKETLER: , ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.