enflasyonemeklilikötvdövizakpartichpmhp
DOLAR
32,8628
EURO
35,2106
ALTIN
2.455,60
BIST
10.471,32
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
30°C
İstanbul
30°C
Açık
Salı Parçalı Bulutlu
29°C
Çarşamba Az Bulutlu
29°C
Perşembe Az Bulutlu
30°C
Cuma Az Bulutlu
30°C

Tesla, 26 bin aracını daha geri çağırıyor

Ulusal Karayolu Trafik Güvenliği İdaresi (NHTSA) yaptığı açıklamada; Tesla Inc’in bir yazılım hatası sonucunda ön cam buz çözme sorunları …

Tesla, 26 bin aracını daha geri çağırıyor
09.02.2022
143
A+
A-

Ulusal Karayolu Trafik Güvenliği İdaresi (NHTSA) yaptığı açıklamada; Tesla Inc’in bir yazılım hatası sonucunda ön cam buz çözme sorunları yaşadığı için ABD’deki 26.681 aracı geri çağırdığını duyurdu.

Tesla, hatanın ısı pompasındaki bir valfin istemeden açılmasına ve soğutucunun evaporatör içinde kalmasına neden olabileceğini söyledi. Şirket, sorunu çözmek için kablosuz bir yazılım güncellemesi yapacak. Geri çağırma; 2021-2022 Model 3, Model S, Model X ve 2020-2022 Model Y araçlarını kapsıyor.

Tesla, son geri çağırmasıyla ilgili herhangi bir yaralanma veya kazadan haberdar olmadığını söyledi ancak NHTSA, belirli koşullarda sorunun ön cam görünürlüğünü azaltabileceğini ve bunun da çarpışma riskini artırabileceğini söyledi.

Şirket, aralık ayında aşırı soğuk hava koşullarında ısıtma performansı kaybıyla ilgili müşterilerden gelen şikayetler üzerine harekete geçtiğini söyledi. Tesla, 15 Ocak’ta tedbir olarak sorunu çözmek için bir yazılım güncellemesi yayınladı.

Tesla son aylarda sık sık geri çağırmalarla gündeme geliyor. Tesla, Autopilot ve araç içi oyun özelliği hakkında hükümet soruşturmalarıyla karşı karşıya kalıp ekim ayından bu yana en az dokuz geri çağırma yayınladı.

Ocak ayı sonunda bir yazılım sorunu nedeniyle 54 bin aracını geri çağıran Tesla, birkaç gün sonra da emniyet kemerinde yaşadığı sorun yüzünden 817 binden fazla aracını geri çağırmış ve tarihindeki en büyük geri çağırmalardan birini yaşamıştı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.