enflasyonemeklilikötvdövizakpartichpmhp
DOLAR
34,5707
EURO
36,3454
ALTIN
2.914,55
BIST
9.659,96
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
11°C
İstanbul
11°C
Az Bulutlu
Salı Çok Bulutlu
11°C
Çarşamba Çok Bulutlu
12°C
Perşembe Parçalı Bulutlu
14°C
Cuma Az Bulutlu
15°C

Egeli akademisyenlerden AB’nin Ortak Güvenlik ve Dış Politika Analizinde yenilikçi proje

Ege Üniversitesi (EÜ) akademisyenlerinin geliştirdikleri projeler, Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) tarafından desteklenmeye devam ediyor.

Egeli akademisyenlerden AB’nin Ortak Güvenlik ve Dış Politika Analizinde yenilikçi proje
10.07.2023
3
A+
A-

Ege Üniversitesi (EÜ) akademisyenlerinin geliştirdikleri projeler, Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) tarafından desteklenmeye devam ediyor. EÜ  İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Uluslararası İlişkiler Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Sinem Ünaldılar’ın yürütücülüğünü üstlendiği, yine aynı bölümden Dr. Öğretim Üyesi Betül Aydoğan Ünal ve İzmir Ekonomi Üniversitesi Yazılım Mühendisliği Bölümünden Doç. Dr. Senem Kumova Metin’in yer aldığı “AB’nin Ortak Güvenlik ve Dış Politikasının Stratejik Pusula Çerçevesinde Analizi” başlıklı proje, TÜBİTAK 3005 Sosyal ve Beşeri Bilimlerde Yenilikçi Çözümler Programı kapsamında desteklenmeye uygun bulundu. Proje Avrupa Birliğinin (AB) güvenlik ve dış politika hedefleri ile söylem ve uygulamalarının ne ölçüde örtüştüğünü ve bu alanlarda gösterdiği başarının derecesini değerlendirmek, birliğin gelecekte uluslararası ilişkilerdeki rolünü analiz etmek için büyük önem taşıyor.

Proje ekibini makamında ağırlayan EÜ Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, proje ekibini tebrik etti. Prof. Dr. Budak, “Üniversitemiz öğretim üyelerinin TÜBİTAK’tan destek alan bu projesinin çıktıları AB’nin ortak güvenlik ve dış politikasının gelecekte nasıl şekilleneceğinin belirlenmesinde önemli bir rol üstlenecek ve Türkiye’nin ulusal politikalarının oluşturulmasına önemli katkılar sağlayacak. Ayrıca bu proje, farklı disiplinleri bir araya getirerek, uluslararası ilişkiler ile yazılım mühendisliğini işbirliğine sevk eden orijinal bir fikir öne çıkarıyor. Hocalarımızı tebrik ediyor, çalışmalarında başarılar diliyorum” dedi. 

“Ulusal politikalara önemli katkılar sağlayacak”

Proje hakkında bilgi veren Doç. Dr. Sinem Ünaldılar, “Bu proje ile AB’nin ortak güvenlik ve dış politikasının ana hatlarını Stratejik Pusula (SP) çerçevesinde analiz ederek, AB’nin belirlediği yol haritasıyla politika söylemleri arasındaki uyumu tespit etmeyi hedefliyoruz. Bu yenilikçi yaklaşım, bilgisayar destekli metin analizi yöntemleriyle gerçekleştirilecek. Projede elde edilecek sonuçlar, literatüre, gelecekteki araştırmalara ve ulusal politikalara önemli katkılar sağlayacak. Aynı zamanda, AB’nin güvenlik ve dış politika alanındaki önceliklerinin tespit edilmesi, AB adaylık sürecinde olan Türkiye açısından kendi ulusal kalkınma programı önceliklerini gerçekleştirirken faydalanacağı veriler elde edilmesini sağlayacak” dedi.

Proje ile Türkiye’nin savunma sanayisi, AB ile ilişkileri, iklim ve enerji politikaları gibi kritik alanlarda bilimsel bir temel oluşturmayı hedeflediklerini ifade eden Dr. Öğretim Üyesi Betül Aydoğan Ünal ise, “Projemiz ile birlikte  daha etkili ve sürdürülebilir politikalar geliştirmeye yardımcı olmayı amaçlıyoruz. Bu doğrultuda, projenin bulguları, dış işleri, savunma ve çevre bakanlıkları ile paylaşılacak. Projede derlenen veri seti, ilgili alanda çalışma yapmak isteyen araştırmacılara rehberlik edecek ve elde edilen analiz sonuçları uluslararası bir çalıştayda paylaşılacak, çıktıları ise uluslararası yayınlara aktarılacak. Ayrıca proje ile birlikte disiplinler arası işbirliğinin önemi bir kez daha gözler önüne seriliyor” dedi.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

ETİKETLER: , , , ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.