enflasyonemeklilikötvdövizakpartichpmhp
DOLAR
34,6333
EURO
36,4828
ALTIN
2.930,13
BIST
9.650,20
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
12°C
İstanbul
12°C
Az Bulutlu
Çarşamba Az Bulutlu
12°C
Perşembe Parçalı Bulutlu
14°C
Cuma Parçalı Bulutlu
16°C
Cumartesi Çok Bulutlu
14°C

Türk Telekom, Rami Kütüphanesi’nden Efes Antik Kenti’ne ören yerleri ve müzeleri dijitalleştiriyor

Türkiye’nin lider bilgi ve iletişim teknolojileri şirketi Türk Telekom, 81 ilde yüzlerce tarihi ve turistik mekân, müze ve ören yerinin dijital dönüşümünü tamamladı.

Türk Telekom, Rami Kütüphanesi’nden Efes Antik Kenti’ne ören yerleri ve müzeleri dijitalleştiriyor
27.06.2023
2
A+
A-

Türkiye’nin lider bilgi ve iletişim teknolojileri şirketi Türk Telekom, 81 ilde yüzlerce tarihi ve turistik mekân, müze ve ören yerinin dijital dönüşümünü tamamladı. T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı ile birlikte yürütülen ‘Hitit Kültür ve Turizm Projesi’ kapsamında devam eden çalışmalarla Nisan ayı itibariyle 1000’in üzerinde kütüphanenin uçtan uca dijital dönüşümü sağlanırken, tüm lokasyonlarda misafirlere Wi-Fi hizmeti sunuldu.

Türk Telekom’dan Kurban Bayramı öncesinde yapılan açıklamada, projenin İstanbul Galata Mevlevihanesi’nden Efes Antik Kenti’ne, Sümela Manastırı’ndan Hasankeyf Müzesi’ne kadar tarihi mekânlar da dahil olacak şekilde tüm Türkiye’yi kapsadığı belirtilirken, ziyaretçilere bu noktalarda fiber hızında internet erişimi ile Wi-Fi hizmeti sunulduğu kaydedildi.  

 

Türkiye’nin dijital dönüşümünün lideri Türk Telekom, teknolojideki öncü rolünü kültür mirasına adapte etme vizyonuyla başlattığı çalışmalarda, Türkiye’nin 81 ilindeki yüzlerce tarihi ve turistik mekânın dijital dönüşümünü tamamladı. T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı ile yürütülen Hitit Kültür ve Turizm Projesi kapsamında; kültür merkezleri, ören yerleri, müzeler ile Bakanlığın merkez ve taşra teşkilatlarında çalışmalar yürüten Türk Telekom, İstanbul Galata Mevlevihanesi, Rami Kütüphanesi, Arkeoloji Müzesi, İslam Bilim ve Teknoloji Tarihi Müzesi, Türk İslam Eserleri Müzesi, Efes Antik Kenti ve Selçuk Efes Müzesi, Agora Ören Yeri, Bergama Müzesi, İzmir Kültür Sanat Fabrikası, Bodrum Sualtı Arkeoloji Müzesi, Troya Müzesi, Afrodisyas Müzesi, Anadolu Medeniyetleri Müzesi, Mevlana Müzesi, Sümela Manastırı, Rize Atatürk Evi Müzesi, Hasankeyf Müzesi, Ahlat Müzesi, Elazığ Müzesi ile Gaziantep Arkeoloji Müzesi’nin de aralarında bulunduğu önemli müze, ören yeri gibi pek çok tarihi ve turistik mekânda Wi-Fi hizmetinin yanı sıra ihtiyaç duyulan uygulamaları tek bir sistem altında sunuyor. Türk Telekom proje kapsamında diğer tarihi mekânlar, ören yerleri ve müzelerde de uçtan uca bir dijital dönüşüm için destek sağlamaya devam ediyor.

Türk Telekom Kurumsal Satış Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Eser, “Türkiye’nin dijital dönüşümünün lideri Türk Telekom olarak, kapsamı her geçen gün artan ve yeni nesil teknolojilerle donattığımız ürün ve hizmetlerimizle pek çok şirketin ve kamu kuruluşunun dijitalleşme yolculuklarına rehberlik ediyoruz. Sadece yerli ve yabancı teknoloji oyun kurucularıyla bir araya gelerek dünya için yeni nesil teknolojiler üretmekle kalmıyor, aynı zamanda yenilikçi dijital servislerimiz ve millî teknoloji girişimlerine yönelik yatırımlarımızla Türkiye’nin dijital dönüşümüne öncülük ediyoruz. Bu kapsamda; ülkemizin tarihi ve kültürel mirasını teknolojiye adapte etme konusunda çalışmalarımızı aralıksız sürdürüyoruz. Nisan ayı itibariyle 81 ilimizdeki 1000’in üzerinde kütüphanenin dijital dönüşümünü tamamladık. Özellikle kültür merkezleri, ören yerleri ve müzelerde ziyaretçilerimize sunduğumuz fiber hızında internet erişimi ile dijital servislerimiz sayesinde hem tarih severleri hem de aileleriyle birlikte müze ve ören yerlerini ziyaret eden öğrencilerimizi dijital ayrıcalıklarla buluşturmaktan mutluluk duyuyoruz. Bu kapsamda; milli teknoloji hamlesine katkı sağlayarak, yerli ve milli teknolojiler geliştirmenin yanında, bunları ülkemizin dört bir yanına yayma noktasında çalışmalarımıza aralıksız devam edeceğiz” dedi. 

Uygulamalar tek bir sistem altında birleşiyor

Tarihi mekânları da kapsayan proje ile T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın tüm birimlerinde ihtiyaç duyulan uygulamalar tek bir sistem altında birleştiriliyor. 

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

ETİKETLER: , , , ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.