enflasyonemeklilikötvdövizakpartichpmhp
DOLAR
32,2125
EURO
34,6932
ALTIN
2.450,09
BIST
10.259,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
16°C
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
20°C
Pazar Hafif Yağmurlu
18°C
Pazartesi Az Bulutlu
20°C
Salı Açık
21°C

İptal edilen Aile Hekimliği Kanunu’na sendikal çağrı!

Birlik ve Dayanışma Sendikası Genel Başkanı Dr. Derya Mengücük, siyasi ve idari yetkililere “AYM kararı ile iptal edilen Aile Hekimliği Kanunu, yeniden düzenlenirken yine Anayasa’ya aykırı olamaz” çağrısında bulundu.

İptal edilen Aile Hekimliği Kanunu’na sendikal çağrı!
26.06.2023
0
A+
A-

ANKARA (İGFA) – Birlik ve Dayanışma Sendikası, Aile Hekimliği Sözleşme ve Ödeme Yönetmeliği’nin hukuka aykırı tüm maddelerini Danıştay’a taşımıştı. Danıştay’ın başvurusu ile Anayasa Mahkemesi, yönetmeliğin dayandığı 5258 sayılı Aile Hekimliği Kanunu’nun ilgi maddesinin iptaline hükmetmiş ve kararın Resmi Gazete’de yayınlandığı tarihten başlamak üzere idareye yeni kanun düzenlemesi için 9 aylık süre vermişti.

Konu ile ilgili Birlik ve Dayanışma Sendikası Genel Başkanı Dr. Derya Mengücük açıklama yaptı.

Dr. Derya Mengücük açıklamasında, Birlik ve Dayanışma Sendikası olarak 30 Haziran 2021 tarihinde yayımlanan Aile Hekimliği Sözleşme ve Ödeme Yönetmeliği’nin hukuka aykırı tüm maddelerini Danıştay’a taşıdıklarına vurgu yaparak, “Danıştay’ın başvurusu ile Anayasa Mahkemesi, yönetmeliğin dayandığı 5258 sayılı Aile Hekimliği Kanunu’nun ilgi maddesinin iptaline hükmetmiş ve kararın Resmi gazetede yayınlandığı tarihten başlamak üzere idareye yeni kanun düzenlemesi için 9 aylık süre vermişti. Son tarih olan 5 Mayıs 2023’e yaklaşırken TBMM’ye sunulan yeni bir torba kanun düzenlemesinde Aile Hekimliği Kanunu ile ilgili değişiklikler de yer aldı. Kanun taslağını incelediğimizde görüyoruz ki; Anayasa’ya aykırılığı nedeniyle iptal edilen kanun, yine Anayasa’ya aykırı olarak düzenlenmek isteniyor. AYM, hukuksuzluğu düzeltin diyor, bunu yapması gereken kanun yapıcılar yeni hukuksuzluklar yaratıyor. Yanlışı, yeni yanlışlarla düzeltmeye çalışmak Aile Hekimliğini kısır bir döngüye sokmak dışında Anayasa’ya ve hukuka karşı özensiz bir anlayıştır” diye konuştu.

ETİKETLER: , ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.