enflasyonemeklilikötvdövizakpartichpmhp
DOLAR
34,2198
EURO
37,8548
ALTIN
2.933,71
BIST
9.351,22
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
22°C
İstanbul
22°C
Az Bulutlu
Çarşamba Parçalı Bulutlu
24°C
Perşembe Açık
27°C
Cuma Az Bulutlu
29°C
Cumartesi Hafif Yağmurlu
28°C
SON DAKİKA
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Trump, Kim’le “aşk mektuplarını” da evine götürmüş

Eski ABD Başkanı Trump’ın başkanlık dönemine ait birçok resmi belgeyi görevden ayrılınca teslim etmek yerine Florida’daki malikanesine götürdüğü …

Trump, Kim’le “aşk mektuplarını” da evine götürmüş
08.02.2022
166
A+
A-

Eski ABD Başkanı Trump’ın başkanlık dönemine ait birçok resmi belgeyi görevden ayrılınca teslim etmek yerine Florida’daki malikanesine götürdüğü ortaya çıktı. Belgeler arasında Trump ile Kuzey Kore lideri Kim Jong-un arasında “aşk mektupları” olarak nitelenen yazışmalar da var. Trump, 2019’da bir araya geldiği Kim için “Birbirimize aşık olduk” demişti.

Eski ABD Başkanı Donald Trump’ın Kuzey Kore lideri Kim Jong-un’la karşılıklı mektupları dahil bir çok resmi belgeyi görevden ayrılınca Florida’daki evine götürdüğü ortaya çıktı.

ABD’nin önde gelen gazetelerinden Washington Post’un haberine göre Ulusal Arşiv Dairesi, Trump’ın Mar-a-Lago’daki malikanesine götürdüğü birçok resmi belgeyi geri aldı.

Bu belgelerin Trump’ın geçen yıl başkanlık görevinden ayrılmasının ardından Başkanlık Belgeleri Yasası gereği arşivlenmek üzere teslim edilmesi gerekiyordu.

Washington Post, belgelerin teslim edilmemesinin Trump döneminde Beyaz Saray’da resmi belgelerin kayıt altına alınması kuralının görmezden gelindiğini gösterdiğini yazdı.

RESMİ BELGELERİ YIRTMIŞ

Trump’ın başkanlığı döneminde masasında biriken belgeleri sık sık parçalayıp çöpe attığı, Ulusal Arşiv Dairesi’ne teslim edilen çok sayıda belgenin de yırtık olduğu belirtildi.

Eski ABD Başkanı, geçen yıl 6 Ocak’ta destekçilerinin Kongre binasına düzenlediği baskınla ilgili soruşturma kapsamında elindeki Beyaz Saray belgelerini teslim etmek istememişti. Ancak Yüksek Mahkeme, Trump’ın belgelerin gizli kalması yönündeki talebini reddetmişti.

ABD başkanlarının resmi görevleriyle alakalı tüm yazılı belgeleri kayıt altına alması gerekiyor.

Trump’ın yardımcıları ise, eski başkanın evine götürülen kutularda kişisel yazışmalar, hediyeler ve mektuplar olduğunu savunuyor.

Trump ve Kim, 2019’da Kuzey Kore-Güney Kore sınırında tarihi bir görüşme gerçekleştirmişti.

‘BİRBİRİMİZE AŞIK OLDUK’

Belgeler arasında Kuzey Kore Devlet Başkanı Kim’in Trump’a yazdığı mektuplar da var.

Trump, 2018’de Kuzey Kore’nin füze denemelerine yanıt olarak ülkenin tehditlerini sürdürmesi halinde “dünyanın daha önce görmediği bir ateş ve öfkeyle karşılık göreceğini” söylemişti.

Ancak daha sonra iki ülke arasındaki yakınlaşmayla beraber Trump ve Kim, 2019’da Güney Kore-Kuzey Kore sınırındaki silahsızlandırılmış bölgede bir araya gelmişti.

Trump, o dönemde Kim”den aldığı mektuplar için “Acımasızdım, ama o da öyleydi. Biz dönüp dolaşıp aynı noktaya döndük ve sonra birbirimize aşık olduk. O bana güzel mektuplar yazdı. Harikalardı. Biz aşık olduk” demişti.

Trump ve Kim’in birbirlerine gönderdiği ve abartılı övgüleri içeren mektuplar, ABD basınında “aş mektupları” olarak nitelenmişti.

Mektupların birinde Kim’in de Trump’la ilişkilerini ‘fantezi bir filme benzettiği’ öne sürülmüştü.

Ancak iki ülke arasındaki bu yakınlaşma sonuçsuz kalmış ve nükleer silahsızlanmayla ilgili görüşmeler 2019’da başarısızlıkla sonuçlanmıştı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.