enflasyonemeklilikötvdövizakpartichpmhp
DOLAR
32,3446
EURO
34,8046
ALTIN
2.387,57
BIST
10.221,33
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
16°C
İstanbul
16°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Parçalı Bulutlu
18°C
Pazar Açık
20°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
21°C
Salı Az Bulutlu
24°C

Bir Nefes Sağlık’tan tütünsüzlük açıklaması

Bir Nefes Sağlık Derneği Başkanı Genel Cerrah Uzmanı Opr. Dr. Ragıp Taş, 31 Mayıs Dünya Tütünsüz Günü nedeniyle bir açıklama yaptı.

Bir Nefes Sağlık’tan tütünsüzlük açıklaması
30.05.2023
0
A+
A-

Erdoğan DEMİR / EDİRNE (İGFA) – Bir Nefes Sağlık Derneği Başkanı Op. Dr. Ragıp Taş, tütün ve tütün mamullerinin kullanımının bir halk sağlığı sorunu olduğunu söyledi.

31 Mayıs Dünya Tütünsüz Günü dolayısıyla verdiği mesajında, tütün ve tütün mamullerinin kullanımının bir halk sağlığı sorunu olduğunu dile getiren Op. Dr. Taş, dünyada tütün kullanımının önlenmesi, koruyucu sağlık hizmeti açısından bir hekim sorumluluğu olduğunu ifade ederek, “Dünya Sağlık Örgütü’ne göre, tütün ürünlerinin reklam, promosyon ve sponsorluğuna yönelik yasaklar, dünya genelinde tütün tüketimini ortalama ancak yüzde 7 düşürebiliyor. Bu sene incelenecek ana tema ‘Tütün ve Akciğer Sağlığı’dır. Yapılan incelemelere göre, 1,8 milyon kişinin akciğer kanser tanısı aldığı ve her yıl 1,6 milyonun da hastalığa bağlı hayatını kaybettiği belirlenmiştir. Türkiye’de ölen erkeklerin yüzde 31’i tütün kaynaklı hastalıklar nedeniyle yaşamını yitiriyor. Türkiye’de her yıl 83 bin 100 kişi sigara kaynaklı nedenlerle yaşamını yitirirken 252 bin çocuk ve 14,5 milyon yetişkin tütün ürünü kullanıyor” diye konuştu.

Ne kadar tedbir alınsa dahi, bilinçli bir tutum ortaya koyulmadığı sürece tütün kullanımının yeteri kadar azalmadığını ifade eden Taş, “Bilinçli Gençlik, Sağlıklı Gelecektir!” mesajı verdi.

ETİKETLER:
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.