enflasyonemeklilikötvdövizakpartichpmhp
DOLAR
34,1623
EURO
38,1653
ALTIN
2.914,46
BIST
9.777,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Parçalı Bulutlu
27°C
İstanbul
27°C
Parçalı Bulutlu
Pazar Çok Bulutlu
17°C
Pazartesi Çok Bulutlu
18°C
Salı Hafif Yağmurlu
21°C
Çarşamba Açık
25°C
SON DAKİKA
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Papa Francis: Küçükken kasap olmak istiyordum

İlk kez bir talk-show programına konuk olan Papa Francis, küçükken kasap olmayı istediğini belirterek “Çünkü çok paraları vardı” dedi. Papa …

Papa Francis: Küçükken kasap olmak istiyordum
07.02.2022
146
A+
A-

İlk kez bir talk-show programına konuk olan Papa Francis, küçükken kasap olmayı istediğini belirterek “Çünkü çok paraları vardı” dedi. Papa, Vatikan’daki bir konuk evinde yaşamasıyla ilgili olarak da “Önceki papalar azizdi, ben o kadar aziz değilim. Benim arkadaşa ihtiyacım var” diye konuştu.

Katolik Kilisesi’nin lideri Papa Francis, küçükken kasap olmayı istediğini açıkladı.

2013’te papalığa seçildikten sonra ilk kez bir talk-show programına konuk olan Papa, uzaktan katıldığı televizyon programında özel hayatından uluslararası gündeme kadar birçok konuda soruları yanıtladı.

İtalyan Rai televizyonunda yayınlanan “Che tempo che fa” (Hava Nasıl) programına konuk olan 85 yaşındaki Papa, sunucunun “Çocukken büyüyünce ne olmak istiyordunuz?” sorusuna şöyle yanıt verdi:

“Şimdi söyleyeceğim şey sizi şaşırtacak: İlk istediğim meslek kasaplıktı, çünkü büyükannemle ya da annemle alışverişe gittiğimde kasabın belinde bir çantası olduğunu ve aldığı paraları oraya koyduğunu görüyordum. Bu yüzden kasap olmak istediğimi söylüyordum, çünkü çok paraları vardı.”

Bu sözlerle salonda kahkahalara neden olan Papa, anne tarafının İtalya’nın Cenova kentinden geldiğini hatırlatarak “Köklerimin Cenova’dan geldiği anlaşılıyor. Cenovalılar paraya düşkündürler” dedi.

‘O KADAR AZİZ DEĞİLİM

Papalık Sarayı’nda değil Vatikan’daki bir konuk evinde yaşamasına da değinen Papa Francis, “Önceki papalar azizdi, ben o kadar aziz değilim. Benim arkadaşa ihtiyacım var. Az ama gerçek arkadaşlarım var” diye konuştu.

Müzik zevkiyle ilgili de konuşan Arjantinli Papa Francis, “Tango eşliğinde dans etmeyen biri Buenos Airesli değildir” dedi. Papa, geçen ay gece vakti bir müzik dükkanına giderken gazetecilere yakalandığını da ifade etti.

Geçen hafta Türkiye-Yunanistan sınırında donarak ölen göçmenlerle ilgili soru üzerine Papa, “Bu kayıtsızlık kültürünün bir göstergesi” dedi.

2015’te cansız bedeni Bodrum’da sahile vuran Suriyeli bebek Alan Kurdi’yi de hatırlatan Papa, “Göçmenlere yapılanlar bir suç” ifadelerini kullandı.

ETİKETLER: , , , ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.