enflasyonemeklilikötvdövizakpartichpmhp
DOLAR
34,6559
EURO
36,3583
ALTIN
2.930,45
BIST
9.636,12
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
12°C
İstanbul
12°C
Hafif Yağmurlu
Çarşamba Hafif Yağmurlu
13°C
Perşembe Parçalı Bulutlu
14°C
Cuma Parçalı Bulutlu
16°C
Cumartesi Az Bulutlu
14°C

En eski el yazması rekor fiyata satıldı

Dünyada bilinen İbranice dilde en eski el yazması olan “Codex Sassoon” adlı Tevrat, New York’ta düzenlenen açık artırmada 38,1 milyon dolar gibi rekor bir fiyata satıldı.

En eski el yazması rekor fiyata satıldı
19.05.2023
2
A+
A-

İSTANBUL (İGFA) –Bilinen en eski el yazması Tevrat rekor fiyata satıldı.

Müzayede evi Sotheby’s tarafından yapılan açıklamada Tevrat yeni sahibini buldu.

Ekonomist Dergisi’nin aktardığı habere göre, Sotheby’s, Tevrat’ın, İsrail’in Tel Aviv kentindeki ANU Yahudi Halkı Müzesi’ne hediye edecek olan Amerikalı kar amacı gütmeyen bir kuruluş adına satın alındığını söyledi.

Bu açık artırmadan önce en yüksek ücrete satın alınan el yazması Leonardo da Vinci’ye ait Codex Leicester adlı eserdi.

Microsoft’un kurucusu Bill Gates 1994’te esere 30,8 milyon dolar ödemişti. M.Ö. üçüncü yüzyıla kadar uzanan Ölü Deniz Parşömenleri ile Yunan çevirmenlerin ya da erken orta çağ Yahudi katiplerin çalışmalarına dayanan Tevrat, (toplam 24 kitabı içeren metin), günümüz standart metinleri arasında bir köprü oluşturan iki el yazmasından biri. El yazması, dünyanın en önemli özel antik Yahudi metinleri koleksiyonunu bir araya getiren David Solomon Sassoon’un (1880-1942) adını taşıyor.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.