enflasyonemeklilikötvdövizakpartichpmhp
DOLAR
34,2863
EURO
37,0253
ALTIN
3.028,14
BIST
8.908,47
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
20°C
İstanbul
20°C
Açık
Pazar Parçalı Bulutlu
19°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
20°C
Salı Parçalı Bulutlu
18°C
Çarşamba Az Bulutlu
18°C

YSK’dan İnce mesaj

YSK, Muharrem İnce’nin adaylıktan çekilmesiyle ilgili başvuruyu değerlendirdi.

YSK’dan İnce mesaj
13.05.2023
2
A+
A-

YSK Başkanı Ahmet Yener, Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce’nin cumhurbaşkanı adaylığından çekilme başvurusuna ilişkin basın mensuplarına açıklamada bulundu.

Yener, Muharrem İnce’nin çekilme dilekçesinin dün YSK’ya ulaştığını hatırlattı. Yener, Kurul’un bugün yaptığı toplantıda İnce’nin çekilme başvurusunun ele alındığını belirtti.

6271 sayılı Cumhurbaşkanı Seçimi Kanunu’nun 12’nci maddesinin; aday listesinin Resmi Gazete’de ilanından sonra yapılan cumhurbaşkanlığı adaylığından çekilmelerin geçerli olmayacağına ilişkin olduğunu ifade eden Yener, “6271 sayılı yasanın ilgili maddeleri ve 298 sayılı yasanın ilgili maddeleri değerlendirilmiş ve kurulumuz yapığı toplantı sonucunda oy birliği ile Sayın Muharrem İnce’nin cumhurbaşkanlığı adaylığından çekilmesinin 1’inci oylamadan sonra geçerli olduğu ve bu süreçte Sayın Muharrem İnce’ye verilen oyların geçerli oy olarak kabul edilmesi sonucuna varmıştır. Seçim ile ilgili de tüm tedbirlerin alındığını paylaşırız” dedi.

ETİKETLER:
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.