enflasyonemeklilikötvdövizakpartichpmhp
DOLAR
34,6071
EURO
36,2814
ALTIN
2.922,16
BIST
9.659,96
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
11°C
İstanbul
11°C
Az Bulutlu
Çarşamba Parçalı Bulutlu
13°C
Perşembe Parçalı Bulutlu
14°C
Cuma Parçalı Bulutlu
14°C
Cumartesi Çok Bulutlu
15°C

Diyarbakır’da üreticiye çeltik tohumu desteği

Diyarbakır Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ali İhsan Su, çiftçilere “Diyarbakır’ın coğrafi işaretli tescilli Karacadağ Pirinci” tohumu dağıtım törenine katıldı.

Diyarbakır’da üreticiye çeltik tohumu desteği
27.04.2023
41
A+
A-

Diyarbakır Ajans / DİYARBAKIR (İGFA) – Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi ile Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından ortaklaşa düzenlenen “Karacadağ Çeltiği Üretimini Geliştirme ve Yaygınlaştırma” projesi kapsamında Çınar, Çermik, Bağlar, Hazro, Ergani ve Yenişehir ilçelerinde 110 çiftçiye 180 ton çeltik tohumu dağıtımı yapıldı.

Büyükşehir Belediyesi Ali Emiri Toplantı Salonu önünde düzenlenen dağıtım töreninde konuşan Vali Ali İhsan Su, Diyarbakır’ın her sektörde önemli bir potansiyele sahip olduğunu söyledi.

Tarım sektörü olarak buğday, arpa, pamuk ve benzeri ürünlerde kentin çok önemli potansiyeli olduğunu vurgulayan Vali Su, “Çok özel ürünlerimiz var. Bu ürünlerimizden bir tanesi Karacadağ Çeltiği. Sadece bu bölgeye mahsus, bu bölgede yetişebilen. Aromasıyla, tadıyla, pişirmesiyle her yönüyle diğer pirinçlerden ayrılan bir pirinç türü. O bakımdan pirincimizi geliştirmek ve yaygınlaştırmak projeler üretiyoruz” dedi.

Vali Su, Karacadağ Çeltiği’nin 1992 yılında GAPUTAEM tarafından tescillediğini, 2018 yılında da coğrafi tescil aldığını anımsattı.

Karacadağ Çeltiği’nin geliştirilmesi ve yaygınlaştırılmasının da hedefleri arasında olduğunu kaydeden Vali Su, “Her yıl çalışmalarımızı çiftçilerimizin lehine, çiftçilerin daha çok ekim yapması ve onların daha çok gelir elde etmesi, ülkemizde bu türün daha çok tüketilmesi için de çalışmalarımızı bütün gayretimizle devam edeceğiz. Tüm çiftçilerimize hayırlı, bol kazançlar diliyorum” dedi.

Konuşmalar sonrasında tohum dağıtımı ve toplu fotoğraf çekimi yapıldı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.