enflasyonemeklilikötvdövizakpartichpmhp
DOLAR
34,5608
EURO
36,3267
ALTIN
2.912,80
BIST
9.659,96
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
11°C
İstanbul
11°C
Az Bulutlu
Salı Çok Bulutlu
11°C
Çarşamba Çok Bulutlu
12°C
Perşembe Parçalı Bulutlu
14°C
Cuma Az Bulutlu
15°C

Arçelik’in, “We-İntech” Programı Kadınları AR-GE ve Teknoloji Alanında Güçlendieiyor

Arçelik’in, mühendislik ve yeni nesil Ar-Ge alanlarında çalışmayı hedefleyen kadın mühendis adaylarının katılımıyla Pakistan, Güney Afrika ve Romanya olmak üzere 4 ülkede hayata geçirdiği WE-inTech programı, Türkiye lokal çalıştaylarında 53 öğrenciyi ağırlıyor.

Arçelik’in, “We-İntech” Programı Kadınları AR-GE ve Teknoloji Alanında Güçlendieiyor
06.04.2023
58
A+
A-

Arçelik’in, mühendislik ve yeni nesil Ar-Ge alanlarında çalışmayı hedefleyen kadın mühendis adaylarının katılımıyla Pakistan, Güney Afrika ve Romanya olmak üzere 4 ülkede hayata geçirdiği WE-inTech programı, Türkiye lokal çalıştaylarında 53 öğrenciyi ağırlıyor. 

Programın ilk çalıştayı, 31 Mart-2 Nisan tarihleri arasında online olarak gerçekleşti. Arçelik Üretim ve Teknolojiden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Nihat Bayız, “BM Kadın Birimi (UNWomen) Nesiller Boyu Eşitlik Forumu’nun küresel liderlerinden olan Koç Holding öncülüğünde, Action Coalition insiyatifinin destekçisi olduk ve teknoloji-inovasyon alanında fırsat eşitliği yaratarak, cinsiyet eşitliğini desteklemek için önemli taahhütlerde bulunduk. 5 yıldır sürdürdüğümüz WE-inTech programına bugüne kadar 162 öğrenci katılım gösterdi.

Bunlar arasından bugün Arçelik’te farklı pozisyonlarda görev yapan arkadaşlarımızı görmek bizleri çok mutlu ediyor. Hayatın her alanında olduğu gibi Ar-Ge ve mühendislik alanlarında da cinsiyet eşitliği ilkesi ile hareket etmek sürdürülebilir büyüme ve kalkınmanın en önemli unsurları arasında yer alıyor. Fırsat eşitliği yaratıldığında başarının cinsiyeti olmadığını biliyoruz. Bu anlamda ilerleme sağlamak amacıyla Ar-Ge ve mühendislik gücümüzde her geçen gün daha da kapsayıcı olmamız, cinsiyet eşitliği açısından önemli bir katma değer yaratıyor” dedi.  
 

Arçelik’in Ar-Ge ve teknoloji alanlarında çalışan kadınların kariyer gelişimlerine destek olmak üzere başlattığı “WE-inTech” programına seçilen 53 öğrenci, programın ilk etabını oluşturan çalıştayda bir araya geldi. 2019’da ilk olarak Türkiye’de “Sen Mühendissin, Bizimlesin” adıyla başlayan program, üniversitelerin mühendislik, fen bilimleri ve matematik bölümlerinde öğrenim gören kadınlara yeni nesil Ar-Ge ve teknoloji ile ilgili alanlarda fırsat eşitliği sunarak onları bu alanda kariyer yapmaları için cesaretlendirmeyi amaçlıyor. Arçelik geçen yıl projeye Romanya, Güney Afrika ve Pakistan’ı da dahil ederek STEM (Bilim, Teknoloji, Mühendislik ve Matematik) alanındaki kadın oranını artırma taahhütlerini global ölçeğe taşıdı.

WE-inTech programının üç gün boyunca devam eden panellerinde, Arçelik’in İnsan Kaynaklarından Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Toygan Pulat, Arçelik Üretim ve Teknolojiden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Nihat Bayız ve Arçelik Strateji ve Dijitalden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Utku Barış Pazar katılımcılarla bir araya geldi. Program kapsamında sektör uzmanları ve araştırmacıların yanı sıra başarıları ile ilham veren Bilge Yıldız ve Jenna Carpenter da programa dahil olarak gençlerle deneyimlerini paylaştı. Bir yıl sürecek program boyunca katılımcılar, kariyer gelişimi ve teknik eğitimlerin yanı sıra mentorluk desteği de alarak markaların devam eden projelerinde çalışma imkânı bulacak, staj ve iş imkânı alanlarında destek görecekler. 

Programın ilk günü öğrencilerle buluşan Arçelik Üretim ve Teknolojiden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Nihat Bayız, “BM Kadın Birimi (UNWomen) Nesiller Boyu Eşitlik Forumu’nun küresel liderlerinden olan Koç Holding öncülüğünde, teknoloji ve inovasyon alanında fırsat eşitliği yaratarak, cinsiyet eşitliğini desteklemek için önemli taahhütlerde bulunduk. 5 yıldır sürdürdüğümüz WE-inTech programına bugüne kadar 162 öğrenci katılım gösterdi. Bunlar arasından bugün Arçelik’te farklı pozisyonlarda görev yapan arkadaşlarımızı görmek bizleri çok mutlu ediyor. Hayatın her alanında olduğu gibi Ar-Ge ve mühendislik alanlarında da cinsiyet eşitliği ilkesi ile hareket etmek sürdürülebilir büyüme ve kalkınmanın en önemli unsurları arasında yer alıyor. Fırsat eşitliği yaratıldığında başarının cinsiyeti olmadığını biliyoruz. Bu anlamda ilerleme sağlamak amacıyla Ar-Ge ve mühendislik gücümüzde her geçen gün daha da kapsayıcı olmamız, cinsiyet eşitliği açısından önemli bir katma değer yaratıyor” dedi.   

BM Kadın Birimi (UNWomen) Nesiller Boyu Eşitlik Forumu’nun küresel liderlerinden olan Koç Holding öncülüğünde Arçelik, Action Coalition insiyatifinin destekçisi oldu ve teknoloji ve inovasyon alanında kadının güçlenmesini desteklemek adına önemli taahhütlerde bulundu. 2026 yılına kadar gerçekleştirmeyi hedeflediği bu taahhütler, teknoloji ve inovasyon alanında kadın ve kız çocukları için somut değişim yaratmak amacını taşıyor. Arçelik, küresel operasyonlarında STEM alanlarındaki kadın istihdam oranını 2026 yılına kadar %35’e çıkarmayı taahhüt ediyor. Arçelik 2021 yılında ilk taahhütte bulunduğunda STEM alanında çalışan kadın oranı %16 idi. Arçelik 2 yıl içinde bu oranı %19,6’ya yükseltti.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.