enflasyonemeklilikötvdövizakpartichpmhp
DOLAR
34,6094
EURO
36,1869
ALTIN
2.904,26
BIST
9.659,96
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
11°C
İstanbul
11°C
Az Bulutlu
Salı Çok Bulutlu
11°C
Çarşamba Çok Bulutlu
12°C
Perşembe Parçalı Bulutlu
14°C
Cuma Az Bulutlu
14°C

Tohum Otizm Vakfı Depremden Etkilenen Otizmli Çocukların Yanında!

Deprem bölgesindeki otizmli çocuklara destek için oluşturulan Depremden Etkilenen Otizmli Çocuklara Eğitim & Teknoloji Desteği Projesi kapsamında, Tohum Otizm Vakfı 0-3 yaş, 3-6 yaş, 6-12 yaş ve 12-18 yaş gruplarına özel olarak hazırlanmış eğitim materyali, teknoloji kiti ve eğitici oyuncak kitini bire bir ailelere ulaştırıyor.

Tohum Otizm Vakfı Depremden Etkilenen Otizmli Çocukların Yanında!
21.03.2023
36
A+
A-

Deprem bölgesindeki otizmli çocuklara destek için oluşturulan Depremden Etkilenen Otizmli Çocuklara Eğitim & Teknoloji Desteği Projesi kapsamında, Tohum Otizm Vakfı 0-3 yaş, 3-6 yaş, 6-12 yaş ve 12-18 yaş gruplarına özel olarak hazırlanmış eğitim materyali, teknoloji kiti ve eğitici oyuncak kitini bire bir ailelere ulaştırıyor. Hedef bölgede 2700 otizmli çocuğa ulaşmak!

Ülkemizde, 6 Şubat 2023’te gerçekleşen depremlerden 114 bin otizmli çocuğun etkilendiği tahmin ediliyor. Her otizmli çocuğun ortalama 4 kişilik bir ailenin üyesi olduğunu düşündüğümüzde deprem bölgesinde otizmden etkilenen toplam kişi sayısı 450 bin. 

Otizmli çocuklar günlük yaşamlarındaki rutinlerine ve kendi eşyalarına sıkı sıkıya bağlılar, afet ve acil durum sırasında oluşan kaos ve değişiklikler onları diğer çocuklara oranla 3-4 kat daha fazla etkiliyor. Bu da onların problem davranışlarının artmasına sebep oluyor. 

İlk günden bu yana bölgede, Tohum Otizm Vakfı Yönetim Kurulu,  Vakıf Sosyal Komitesi’nin de etkin katılımı ile 11 ildeki ihtiyaçları karşılamak için yoğun biçimde faaliyet gösteriyor. Vakıf, bölgedeki ihtiyaç sahipleri ile iletişim amacıyla dayanışma hattını devreye aldı. Dayanışma hattını arayan aileler talep ve ihtiyaçlarını paylaşmaktalar. Vakıf, ihtiyacın çeşidine göre ilgili kamu kurum ve kuruluşlarına bilgi ve yönlendirmeler gerçekleştirmeye devam ediyor. 

Deprem bölgesinde aileler, temel ihtiyaçlarını temin etme güçlükleri ile uğraşırken bir yandan da otizmli çocuklarının deprem sonrasında artan problem davranışları ile kendi başlarına mücadele etmek zorunda kalıyor. Otizmli çocukların gelişimlerinde ve iletişim kurmalarında teknolojik cihazlar da eğitimlerinin önemli bir parçası. Afet dolayısı ile artan problem davranışlarının, takıntılarının ve otizm belirtilerinin kontrol altına alınabilmesi için eğitim materyallerine, eğitici oyuncaklara ve bazı teknolojik cihazlara ihtiyaç söz konusu. 

Depremden Etkilenen Otizmli Çocuklara Eğitim & Teknoloji Desteği Projesi

Tohum Otizm Vakfı, deprem bölgesinde zorlu yaşam koşulları içinde bulunan otizmli çocuk ve ailelerinin hayatlarına dokunmak, umutları yeniden yeşertmek hedefiyle Depremden Etkilenen Otizmli Çocuklara Eğitim & Teknoloji Desteği Projesi kapsamında kit bağış kampanyasını hayata geçirdi. 

Tohum Otizm Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Mine Narin proje hedefi ve deprem bölgesindeki çalışmaların sürdürülmesine yönelik olarak  “Depremden Etkilenen Otizmli Çocuklara Eğitim & Teknoloji Desteği Projemiz devam edecek. Bununla birlikte deprem bölgesinde kurulacak konteyner kentlerde eğitime başlayacak okullarda ilgili kamu kurum ve kuruluşları ile iş birliği yaparak özel eğitim sınıflarının ihtiyacı olacak eğitim materyallerini sağlamayı, eğitmenlere, velilere eğitimler vermeyi planlıyoruz.  İlgili tüm çalışmalarımızı bireysel, kurumsal destekçilerimizin bağışları ile sürdürüyoruz. Tohum Otizm Vakfı olarak proje hedefimiz depremden etkilenen 2700 otizmli çocuğa ulaşmak. Çalışmalarımıza katkı sağlayan tüm destekçilerimize teşekkür ederiz.” sözlerini ifade etti. 

Deprem bölgesindeki otizmli çocuklar; ilgili bakanlıklar, kamu kurum ve kuruluşları, yerel Sivil Toplum Kuruluşları işbirlikleri ile tespit ediliyor. Yaş gruplarına göre özel olarak hazırlanmış eğitim materyali, teknoloji kiti ve eğitici oyuncak kitlerini otizmli çocuklarla ailelerine birebir ve elden ulaştırılıyor. Tohum Otizm Vakfı ilk olarak Malatya’da eğitim ve teknoloji kitlerini otizmli çocuklarla buluşturdu. Ardından  Hatay ilinde çalışmalarını sürdürdü. Vakıf, depremden etkilenen tüm illere yönelik çalışmalarına devam etmektedir. Proje detaylarına ve bağış kanallarına tohumotizm  web sayfasından ulaşabilirsiniz.

 

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.