enflasyonemeklilikötvdövizakpartichpmhp
DOLAR
32,4349
EURO
34,7857
ALTIN
2.435,09
BIST
10.082,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
15°C
İstanbul
15°C
Hafif Yağmurlu
Çarşamba Az Bulutlu
17°C
Perşembe Az Bulutlu
19°C
Cuma Az Bulutlu
17°C
Cumartesi Hafif Yağmurlu
18°C
SON DAKİKA
02:36 1 Mayıs ve 19 Mayıs’ta 3 büyükşehirde toplu ulaşım ücretsiz
20:06 Depremde yer değiştiren öğretmenlere geri dönüş hakkı
19:20 Ankara’da amblem oylaması! Kararı halk verecek!
18:43 Aras, “Deniz turizminin sorunlarını biliyoruz ve çözüm için gerekli desteği vereceğiz”
18:42 Çiğli; Hasret Gültekin’i unutmadı
18:40 KanlıDere’de temizlik çalışmalarına başladı
18:39 Sivas Belediye Başkanı Dr. Adem Uzun, kentsel dönüşüm çalışması devam eden Esentepe ve Yunus Emre Mahallesi’ni ziyaret etti
18:38 Başkan Mutlu: Kadınların daha görünür olması en büyük hedefimiz
18:36 E-tebligat ile kamuda tasarruf sağlandı
18:20 İzmit Belediyesi müdürlüklerinde devir teslim törenleri
18:07 Nakliyecilerin sorunları TBMM’de
18:06 Başkan Aras: Deniz turizminde sorunların çözümüne gereken desteği vereceğiz
17:51 Erasmuslu öğrenciler Bursa Hayvanat Bahçesi’nde
17:50 Yeşil Malatya’ya yeşil belediyecilik
17:39 Geyve’de Altyapı ve Üst Yapı Koordinasyon Toplantısı Gerçekleştirildi
17:36 Bünyamin Çiftçi, hafta boyunca ayırovalılarla
17:31 Malkara İlçe Kaymakamlığı öncülüğünde, 29 Nisan 2024 Pazartesi günü saat 13.00’de Malkara Kültür Merkezi’nde mahalle muhtarlarına bilgilendirme toplantısı düzenlendi
17:29 İstanbul’un İlk Ekolojik Eğitim ve Çocuk Parkı 1 yaşında..
17:28 Nilüfer’de kaçak yapılarla mücadele sürüyor
17:22 Nilüfer’de kaçak yapıya taviz yok
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Babacan: Yıldızlar takımı oluştu

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Kemal Kılıçdaroğlu’nun Millet İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayı olarak açıklandığı tarihi toplantıdan sonra ilk kez konuştu.

Babacan: Yıldızlar takımı oluştu
07.03.2023
68
A+
A-

ANKARA (İGFA) – DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babaca, 6’lı masa toplantısının perde arkasını katıldığı televizyon programında haber programında değerlendirdi.

Babacan, Millet İttifakı’nın mutabakatı sonrası oluşan kadroyu yıldızlar takımına benzeterek, Erdoğan’ın 6 Şubat depremlerine ilişkin sözlerini eleştiren Babacan, partisinin depremin ardından tamamladığı çalışmaları yayınladıklarını açıkladı.

“Genel başkanlar, cumhurbaşkanı yardımcısı adayı oldu” diyen Babacan, “Vatandaşlarımızdan oy isterken tek bir kişiye oy istemeyeceğiz. Bir kadroya oy isteyeceğiz. Bir yıldızlar takımına oy isteyeceğiz. Altı genel başkan, iki çok kıymetli ve başarılı belediye başkanı arkadaşımızla yıldızlar takımı oluşturduk. Sayın Kılıçdaroğlu birikimiyle, siyaset ve devlet adamı niteliğiyle cumhurbaşkanı olmaya çok layık bir isim. Ama tek adama oy vermiyorsunuz. Takım olarak yöneteceğiz” diye konuştu.

‘İMAMOĞLU VE YAVAŞ’LA TAKIMI GÜÇLENDİRDİK’

Babacan,“Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş’ı da hükûmet tarafına ileride cumhurbaşkanının takdir edeceği bir tarihte ekleyerek takımı güçlendirdik. Çok güçlü bir kadro oldu. Şampiyon takımız. Şampiyon olacak takımız. Ligdeki diğer takıma bakıyoruz, zaten bir tane oyuncu var” dedi.

Vatandaşların önüne 5 yıllık bir paketle çıkacaklarını açıklayan Babacan, “Güçlendirilmiş parlamenter sistem için anayasa değişikliği yaptıktan sonra tekrar seçim istemiyoruz. Seçilen cumhurbaşkanı ve parlamento anayasa değişikliğinden sonra da görev süresini tamamlayacak. Bize verilen destek, 5 yıllık öngörülebilir bir sürecin, komple bir çözümün sürecidir. Kuracağımız istişare ve uzlaşı mekanizmasıyla önemli konularda bir araya geleceğiz. Diyelim ki güvenlikle ilgili önemli bir konu çıktı. Mesela bir OHAL meselesi… Altı genel başkan için ‘Benim alanım şudur, ben öbürüne karışmam’ olmaz. Ayrıca belli alanlarda sorumluluk paylaşımı olur mu? Henüz konuşmuş değiliz. Günü gelince yapılır. Belediye başkanlarının görev alanı tanımlanmış olacak. Cumhurbaşkanı yardımcıları olduğunda belli görevler olacak, o görevlerden sorumlu olacaklar. Fakat genel başkanların daha genel görevleri olacak. Uzlaşı ve istişare mekanizmasında bir cumhurbaşkanı, beş cumhurbaşkanı yardımcısı olarak altı genel başkan olacak” diye konuştu.

Ayrıca 6 Şubat depremlerinin ardından DEVA Partisi’nin hazırladığı çözüm planının tamamlandığını açıklayan Babacan, rapora https://devahazir.devapartisi.org.tr/kahramanmaras-merkezli-depremler-degerlendirme-ve-cozum-raporu/ adresinden erişilebileceğini söyledi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.