enflasyonemeklilikötvdövizakpartichpmhp
DOLAR
34,5424
EURO
36,0063
ALTIN
3.006,41
BIST
9.549,89
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Parçalı Bulutlu
9°C
İstanbul
9°C
Parçalı Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
10°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
11°C
Salı Çok Bulutlu
11°C
Çarşamba Az Bulutlu
13°C

Birlik Sağlık Sen Genel Başkanı Ahmet Doğruyol Açıklama: Sağlık çalışanlarımız deprem bölesinde 7 gündür of bile demeden kesintisiz sağlık hizmeti vermeye devam ediyor

Sağlık çalışanlarımız deprem bölesinde 7 gündür of bile demeden kesintisiz sağlık hizmeti vermeye devam ediyor

Birlik Sağlık Sen Genel Başkanı Ahmet Doğruyol Açıklama: Sağlık çalışanlarımız deprem bölesinde 7 gündür of bile demeden kesintisiz sağlık hizmeti vermeye devam ediyor
13.02.2023
77
A+
A-

Sağlık çalışanlarımız deprem bölesinde 7 gündür of bile demeden kesintisiz sağlık hizmeti vermeye devam ediyor.

Sağlık çalışanı olup, deprem bölgesinde görev yaparken, evi yıkılan, yakınlarını kaybeden, aile bireylerini, arkadaşlarını, yakınlarını kaybederek, depremzede olan sağlık çalışanlarımızın her biri,  bağrına taş bastı,  sessiz çığlıklarıyla, için için ağlayarak görevlerine devam ediyorlar. Her bir arkadaşımızı alınlarından öpüyoruz. İyi ki varsınız.

Ancak, her zaman olduğu gibi on binlerce vatandaşımızın hayatını kaybettiği depremde aynı zamanda depremzede olan sağlık çalışanlarımızın yine sesini duyan, gözyaşını silen yok.

İskenderun devlet hastanesinde A blokta arkadaşlarını kaybeden sağlık çalışanları diyor ki, deprem esnasında hastanede olanların bir bölümü göçük altında, görevde olmayıp evinde olanların evleri yıkıldı. Yaralı olan, aileleri dağılan binlerce sağlık çalışanı var. 

Ve bir tarafta diğer illerimizden bölgeye gitmek isteyen sağlık çalışanları, diğer tarafta personel eksiği var diye göreve çağrılan depremzede doktorlar, hemşireler, teknisyenler, 112 çalışanları. 

Depremden etkilenip göreve devam eden, göreve çağrılan sağlık personellerine,  hiçbir yetkili sormuyor, psikolojiniz nasıl? Eviniz yıkıldı mı? Aileniz ne durumda? Diye.

Milletimize hizmet edecek olan sağlık çalışanlarımız öncelikle kendilerinin ve ailelerinin güvende olduğunu bilmeli ki, hata kabul etmeyen sağlık hizmeti sunumunda hata payı minimum seviyeye insin.

Sosyal medyaya yansıyan görüntüde, bir sağlık personelimiz Sağlık Bakanına derdini anlatmaya çalışıyor; “ bir şey anlatabilir miyim, bizim bu gün ameliyathanede çalışıyorum 7. Günümüz çok zor durumdayız yani o kadar kötü şartlarda çalıştık ki, o hastaları o ampütasyonları her şeyi görerek böyle artık sinir krizleri, yani bizde depremzedeyiz kimse bizi anlamıyor lütfen bu konuda bir şeyler yapın.  Ne olur” diye yalvararak derdini anlatmaya çalışırken Sağlık Bakanının yoluna devam etmesi, yanındaki bürokratların bakan beyi ortamdan uzaklaştırmaya çalışması ve derdini anlatmaya çalışan personele “görevdesiniz şu anda” diye uyarması sağlık çalışanlarının durumunu anlamak açısından oldukça önemli.

Sayın Sağlık Bakanımızın yaptığı açıklamalarda;  “Afet bölgesinde görev yapmakta olan sağlık çalışanlarımızdan depremzede yakınları bulunanların, idari izinli sayılabileceği…” ve “Afet bölgesindeki sağlık tesislerimizde görev yapan personellerimizden birinci derece yakını vefat eden, yaralanan veya göçük altında kalan ve bu nedenle görevini sürdüremeyecek duruma gelenler için 20 Şubat 2023 tarihine kadar idari izin verilmesi hususunda gerekli kolaylığın sağlanması…”  açıklamalarındaki ifadeler kesin ifadeler olmamakla birlikte yeterli de değildir. 

Peki ne yapılabilir?

Öncelikle bölgede hizmet eden sağlık çalışanlarımızın önüne hiçbir şart konulmadan isteyen arkadaşlarımız dinlendirilmesi, Üç beş aylık, geçici süreli bile olsa, isteyen sağlık çalışanlarımızın, başka bölgelerdeki çalışanlarımızla yer değiştirebilmesi, Deprem bölgesinde yakınları olanların istemeleri durumunda, memleketlerine tayinlerinin yapılması.

Deprem korkusuyla görev yapmamak için yeteri kadar sahra hastaneleri kurulması, sağlık çalışanlarımızın morali, motivasyonu ve hizmet kalitesi açısından önemli olduğunu düşünüyoruz. 

10 binlerce vatandaşımızın hayatını kaybettiği bu depremde depreme dayanıksız raporu olup, yıkılan hastaneler göstermiştir ki, halkımıza hizmet edecek olan sağlık kuruluşlarımız günün şartlarına göre, son teknolojiyle, depreme dayanıklı şekilde yapılmalıdır ki, yıkılmasın. 

Ve bölgedeki en önemli sıkıntılardan birinin de, koordinasyonsuzluk olduğunu yine bölgedeki arkadaşlarımız ifade ediyorlar. Bölgeye gidip saatlerce bekleyenler, hava alanlarında saatlerce bekletilenler de yaşanan sıkıntılardan  bazıları.

 

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.