enflasyonemeklilikötvdövizakpartichpmhp
DOLAR
34,1623
EURO
38,1653
ALTIN
2.914,46
BIST
9.777,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Parçalı Bulutlu
27°C
İstanbul
27°C
Parçalı Bulutlu
Pazar Çok Bulutlu
17°C
Pazartesi Çok Bulutlu
18°C
Salı Hafif Yağmurlu
21°C
Çarşamba Açık
25°C
SON DAKİKA
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Çini deseni nerelerde kullanılır? Ev dekorasyonunda çini kullanımı

Ev dekorasyonunda son dönemin en dikkat çeken trendlerinden biri de çini desenleri oldu. Peki Çini nedir? Ev dekorasyonunda çini deseni nasıl …

Çini deseni nerelerde kullanılır? Ev dekorasyonunda çini kullanımı
03.02.2022
195
A+
A-

Ev dekorasyonunda son dönemin en dikkat çeken trendlerinden biri de çini desenleri oldu. Peki Çini nedir? Ev dekorasyonunda çini deseni nasıl kullanılır? Çini nerelerde kullanılır? Banyolarda çini deseni nasıl kullanılır? Mutfak dekorasyonunda çini deseni nasıl kullanılır? Salonlarda çini deseni nasıl kullanılır? İşte yanıtlar…

Evlerimizi dekore ederken onlarca tarz ve stil arasından seçim yapmakta zorlanabiliyoruz. Renklerin birbiriyle uyumu, evin boyutu, trendler ve kişisel zevkler derken uzun ve uğraş gerektiren bir süreçle ilgileniyoruz. Yaşam alanlarınızda farklı dokunuşlar yaparak göz alıcı bir görünüm oluşturmak isterseniz size harika bir önerimiz var!  Son dönemlerin en popüler eğilimlerinden Çini deseni ile özgün bir bakış açısı yakalayabilirsiniz. Gelin, duvar kağıtlarından halılara, aksesuarlardan tekstil ürünlerine kadar her alanda karşımıza çıkan çini desenini dekorasyonda kullanmanın yollarını birlikte öğrenelim.

ÇİNİ NEDİR? ÇİNİ DESENİ NERELERDE KULLANILIR?

Geleneksel Türk el sanatı olan Çini Deseni motifler, şekiller ve renklendirmelerin bir araya gelmesiyle oluşan bir sanattır. Ev dekorasyonunda sıklıkla karşımıza çıkan çini deseni özellikle mutfak dekorasyonunda harika bir etki oluşturuyor. Mutfaklarınızda çarpıcı ve orijinal bir görünüm elde etmek isterseniz çini deseni alınlıklar için çok şık bir tercih olabilir.

çini nedir

Mutfağınızın rengini ve tarzına uyum sağlayacak çini desenli mermerlerle odak noktasını buraya çekebilirsiniz. Dilerseniz mermer yerine çini desenli yapışkan folyolar ve duvar kağıtları da kullanabilirsiniz.

çini desenli mutfak

Aynı zamanda çini desenlerini mutfak tezgahlarında da rahatlıkla tercih edebilirsiniz. Rengarenk motiflerle süslenmiş çini desenli mutfak tezgahları hem evinize etnik bir hava katacak hem de göz kamaştıran bir bakış açısını sunacak.

çini desenli tezgah

Sıradanlıktan uzakta bir tasarıma imza atmak isterseniz; mutfak tezgahları ya da alınlıklarda düz renkler tercih edip lavabolarda çini desenine yer verebilirsiniz.

çini desenli lavabo

Eğer amerikan mutfaklara sahipseniz salon ve mutfak arasındaki bağlantıya şıklık katmak için mutfak adalarında da çini desenine yer verebilirsiniz.

Çini desenlerini yalnızca mutfaklarda değil banyo dekorasyonunda da tercih etmeye ne dersiniz? Banyoların duvarlarını isterseniz tamamen ya da tek bir duvar olacak şekilde çini deseniyle süsleyebilirsiniz.

BANYOLARDA ÇİNİ DESENİ NASIL KULLANILIR?

çini desenli duvar

Çini desenleriyle belirli bir alanı ayırmak ya da odak noktası yapmak da mümkün. Banyolarda duş ve lavaboyu birbirinden ayırmak için bir yeri çini desenleriyle kaplayabilirsiniz.

çini desenli banyo dekorasyonu

SALONLARDA VE YATAK ODALARINDA ÇİNİ DESENİ NASIL KULLANILIR?

Salonlarda çini deseni kullanmanın en pratik yolu şömine arkası duvarlar olabilir. Belirli bir konsept belirleyerek bu renklere uygun duvar kağıtları ya da mermerden çini desenlerine şans verebilirsiniz.

salonlarda çini deseni

Yatak odalarında ise dinamik ve göz alıcı bir stil için yatak başlıkları yerine çini desenleri kullanılabilir. 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.