enflasyonemeklilikötvdövizakpartichpmhp
DOLAR
34,1623
EURO
38,1653
ALTIN
2.914,46
BIST
9.777,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
27°C
İstanbul
27°C
Açık
Pazar Çok Bulutlu
18°C
Pazartesi Az Bulutlu
18°C
Salı Hafif Yağmurlu
21°C
Çarşamba Açık
24°C
SON DAKİKA
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Prim günü tamamlanan 1.8 milyon kişi var

EYT’de son rakamı paylaşan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Bilgin, “Her ay EYT’li rakamı değişiyor. Haziranda 1.5 milyondu, şimdilerde 1.8 milyon civarı. Hesabı buna göre yapıyoruz” dedi

Prim günü tamamlanan 1.8 milyon kişi var
14.12.2022
51
A+
A-

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, EYT konusunda aralık ayının sonuna kadar çalışmayı bitirip Meclis’e götüreceklerini belirtti. Kabine toplantısı sonrası soruları yanıtlayan Bilgin, EYT ile ilgili sayıların her ay değiştiğini belirterek, haziranda 1.5 milyon olan sayının şimdilerde 1.8 milyon civarı olduğunu söyledi.

DOSYALAR İNCELENİYOR

EYT hesabının değişen bu rakamlar da baz alınarak yapılması gerektiğini belirten Bilgin, “Bu rakamlar da dahil bilinen verileri değerlendirip hesabımızı ona göre yapmamız lazım. Farklı iş yerlerinde çalışmış hizmet birleştirilmesi yapılmış ya da yapılmamış olanlar var. EYT gündeme gelince bize müracaat edenler var. Daha önce dijital kayıtlarda yer almayanlar dosyalarıyla geliyor, inceleyip hizmet birleştirilmesi yapılıyor. Bütün bu çalışmalar tamamlanacak, ay sonuna kadar bitecek diye düşünüyorum” dedi.

ENGELLERİ KALDIRACAĞIZ

İşçilerin örgütlenme sürecine ilişkin sendikalarla sürekli görüştüklerini belirten Bilgin, şunları söyledi: “Burada bir mevcut yönetmelikte olup uygulanmayan, bir de değiştirilmesi gereken hususlar var. Biz işkolu yönetmeliğinde bir değişiklik yapacağız. Yasal çalışmamız var, onu da Meclis’e götüreceğiz. Mevcut kanunda işveren işkolunu kendi oluşturuyor, bunu kaldırıyoruz. Yapılan işe göre bakarız, hangi iş koluna giriyorsa ona göre işkolunu tayin ederiz. Kanun bize o yetkiyi veriyor. O yetki etkin şekilde kullanılmamış ama şimdi kullanacağız. Sendikalaşmanın önündeki tüm engelleri kaldıracağız.”

KAYNAK: SABAH
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.