enflasyonemeklilikötvdövizakpartichpmhp
DOLAR
34,1623
EURO
38,1653
ALTIN
2.914,46
BIST
9.777,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
18°C
İstanbul
18°C
Hafif Yağmurlu
Pazartesi Az Bulutlu
17°C
Salı Az Bulutlu
22°C
Çarşamba Parçalı Bulutlu
24°C
Perşembe Parçalı Bulutlu
27°C

Çocuk gelin skandalı sonrası Adalet Bakanlığı’na yürüyen Kılıçdaroğlu’na AK Parti’den ilk tepki

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve kurmayları, 6 yaşındaki kızın evlendirildiği iddiası sonrası sabah saatlerinde Adalet Bakanlığı’na çıkarma yaptı. Basın mensuplarına açıklamalarda bulunan ve bakanlığı konuyla ilgili sessiz kalmakla suçlayan Kılıçdaroğlu’na AK Parti cephesinden de ilk yanıt geldi. Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, “Yaptıkları, cinsel istismar üzerine siyaset geliştirmek” ifadesini kullandı.

Çocuk gelin skandalı sonrası Adalet Bakanlığı’na yürüyen Kılıçdaroğlu’na AK Parti’den ilk tepki
12.12.2022
59
A+
A-

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ve vekiller, İsmailağa Cemaati’ne bağlı Hiranur Vakfı kurucusu Yusuf Ziya Gümüşel’in 6 yaşındaki kızını evlendirdiği iddiasıyla ilgili olarak Adalet Bakanlığı’na yürüdü.

KILIÇDAROĞLU ADALET BAKANLIĞINI SUÇLADI

Binanın önünde basın açıklamasında bulunan ve Adalet Bakanlığı’nı cinsel istismar skandalına sessiz kalmakla suçlayan Kılıçdaroğlu’na AK Parti cephesinden de yanıt gecikmedi.

AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir.

“DEVLET VE HÜKÜMET OLAYLA İLGİLİ GEREKEN TÜM ADIMLARI ATTI”

Aydemir, Meclis’te düzenlediği basın toplantısında, partisinin ve Cumhur İttifakı’nın cinsel istismarı dışladığını, bu tür durumlarda atılması gereken adımların atıldığını söyledi. 6 yaşındaki kız çocuğuna ilişkin dava konusunda da devletin ve hükümetin gerekenleri yaptığını belirten Aydemir, bu konuda hukuki sürecin devam ettiğini hatırlattı.

“BUGÜN BİR SİYASİ İSTİSMAR CEREYAN ETTİ”

“MİLLET GÖRÜYOR VE BUNLARDAN TİKSİNİYOR”

Herkesin, bu iğrenç olayın üzerine gitmesi gerektiğine işaret eden Aydemir, “Suçlular ortaya çıksın, cezalandırılsın. Ama CHP istismar peşinde. Millet görüyor ve bunlardan tiksiniyor. Toplumun sinir uçlarıyla oynamak size bir şey kazandırmaz” sözlerini sarf etti.

Kaynak: Politika
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.